Eind Augustus werd bekend gemaakt dat Lidl ging beginnen met een proef waarbij nog nét eetbaar voedsel verkocht wordt voor slechts 25 cent. De proef blijkt een succes, en nog voor het einde van dit jaar zullen alle Lidl winkels gaan meedoen met het concept.

Twintig winkels in het Gooi en rondom Amersfoort startten vorige week met het verkopen van de producten voor 25 cent. Christine Braun, woordvoerder van Lidl, laat weten dat de proef erg succesvol is verlopen. Op basis hiervan hoopt Lidl voor het einde van dit jaar het concept landelijk ingevoerd te hebben. Ze meldt dat klanten een positieve kijk op het concept hebben, mede door het dagelijks wisselende aanbod.

Producten die in aanmerking komen zijn onder andere groente, fruit en vlees. Daarnaast worden ook broden en gekoelde producten meegenomen in de anti-verspillings pilot. De producten zijn te herkennen aan de lichtgroene uitstallingen die in de schappen te vinden zijn.

Eerste reacties van klanten van de Lidl zijn erg positief. Een klant uit Amersfoort, Lily Adelaar, laat het volgende weten: “Hier mankeert niets aan. Als je dit eet, merk je niet dat de houdbaarheidsdatum vandaag is. Ik vind het een goed initiatief. Anders gooien ze het weg en dat vind ik zonde. Ik ga er zeker gebruik van maken.”

Bron: AD
Beeld: Pixabay