Door de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties is 16 oktober uitgeroepen tot World Food Day. Deze dag staat in het teken van de uitdagingen wereldwijd op het gebied van voeding. Dit moet mensen stimuleren om na te denken over een duurzamer en gezonder eetpatroon, om daarmee de planeet leefbaar te houden. Dit event wordt georganiseerd door I4NATURE en is speciaal gericht op jongeren. Dit jaar wordt het event georganiseerd in samenwerking met de gemeente Ede. 

Het belooft een vol programma te worden met het maken van een lunch, artiesten, cabaretiers en debatten. Ook worden jongeren uitgedaagd na te denken over challenges en vraagstukken. De concrete vraag luidt als volgt: ‘’Zero waste challenge, hoe voorkom jij thuis het verspillen van voedsel?’’ Dit gaat om allerlei momenten in het dagelijks leven waarop jongeren geconfronteerd worden met het verspillen van voedsel: de kantine, restaurants thuis et cetera. Zij worden uitgedaagd na te denken over oplossingen. 

De dag begint om 12.00u en eindigt om 16:00. Meer lezen over het event, of meer tips? Bekijk dan de site van Samen Tegen Voedselverspilling, of Youth World Food Day.

Meld je aan!

 

Bron: Samen Tegen Voedselverspilling
Beeld: Pexels