In het nieuws

01 – 07 september | Verspillingsvrije Week

01 – 07 september | Verspillingsvrije Week

Tijdens de Verspillingsvrije Week 2020 van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling wordt iedereen uitgedaagd om zo min mogelijk voedsel te verspillen gedurende een week. Deze week wordt opgezet om mensen ervan bewust te maken dat voedselverspilling soms gemakkelijk...

9 juli | Matchmakingdag Het Versnellingshuis

9 juli | Matchmakingdag Het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis is een bedrijf dat ondernemingen helpt om stappen te zetten in de richting van een circulaire economie. Twee keer per jaar wordt er door hen een matchmakingdag georganiseerd. Deze dagen zijn bedoeld om jouw vraagstuk met betrekking tot een...

Eierschalen en tomaten gebruiken voor duurzame rubber banden

Eierschalen en tomaten gebruiken voor duurzame rubber banden

Eierschalen, tomatenschillen en vele andere soorten voedsel die worden weggegooid kunnen worden hergebruikt en omgezet in duurzaam rubber. Dit rubber kan worden gebruikt in banden zoals een tijd geleden is gevonden door onderzoekers. Het materiaal dat normaal...

Roompot en Too Good To Go gaan samenwerking aan

Roompot en Too Good To Go gaan samenwerking aan

Roompot Vakantieparken is een samenwerking aangegaan met Too Good To Go waardoor er jaarlijks zo’n 20.000 maaltijden gered kunnen worden. Er zijn op dit moment 19 verschillende parken van Roompot die dagelijkse overschotten aanbieden in de app van Too Good To Go. De...

Meer #verspillingsvrij door goed om te gaan met houdbaarheidsdatums

Meer #verspillingsvrij door goed om te gaan met houdbaarheidsdatums

Bijna de helft van de Nederlanders kent het verschil tussen Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). Goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Om nóg meer Nederlanders het verschil tussen beide datums duidelijk te maken...

Provincie Zuid-Holland vermindert voedselverspilling

Provincie Zuid-Holland vermindert voedselverspilling

De provincie Zuid-Holland pakt in zijn geheel voedselverspilling aan door samen te werken met onder andere boeren en tuinders. Om samen tot dit doel te komen wordt er nu een Kwartiermaker Voedselverspilling aangesteld in de provincie. Door middel van communicatie...

Een groene toekomst na het coronavirus

Een groene toekomst na het coronavirus

Op het moment heeft de wereld te maken met het besmettelijke virus genaamd Corona. Naast de nadelige gevolgen voor de economie, krijgt de natuur nu de kans om te herstellen van alle schade die de mensheid heeft aangericht. Het is daarom van belang om deze...

5 juni | World Environment Day

5 juni | World Environment Day

Op 5 juni is het World Environment Day: een dag georganiseerd door de United Nations waarop we jaarlijks met z’n allen proberen iets goeds te doen voor het milieu. Dit jaar staat de dag in het teken van biodiversiteit en wordt het gehost door Colombia in samenwerking...

Lasertechniek bepaalt rijpheid avocado’s

Lasertechniek bepaalt rijpheid avocado’s

Door een nieuwe techniek kan er tegenwoordig beter bepaald worden wanneer avocado's goed rijp zijn. Op deze manier kan voedselverspilling tot wel 10% worden voorkomen binnen de toeleveringsketen. Ze worden nagekeken door middel van een technologie die ontwikkeld is...

Verspilling is Verrukkelijk start crowdfunding om te blijven strijden tegen voedselverspilling

Verspilling is Verrukkelijk start crowdfunding om te blijven strijden tegen voedselverspilling

Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspillin­g. Daarom start Verspilling is Verrukkelijk een crowdfunding om...

Voedselverspilling in UK daalt tijdens lockdown

Voedselverspilling in UK daalt tijdens lockdown

Britse inwoners zijn de uitdaging aangegaan om ervoor te zorgen dat het voedsel dat ze kopen langer meegaat en volledig gebruikt wordt. Hiederdoor daalt de voedselverspilling in de UK tijdens de lockdown. Dit blijkt uit het laatste onderzoek naar voedselgewoonten,...

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Door het advies vanuit het kabinet moeten alle horeca in elk geval tot 1 juni gesloten blijven. Maar de horeca zit niet stil in deze tijd. Ze zijn uit noodzaak veel initiatieven gestart om toch te kunnen blijven draaien in deze moeilijke periode. De mogelijkheden van...

22 april | World Earth Day

22 april | World Earth Day

Vandaag is het World Earth Day. En het is misschien nu een meer relevant thema dan ooit. In de huidige tijd, waarin de kwetsbaarheid van de mens en van de planeet extra zichtbaar is. Daarom is het belangrijk om vandaag extra stil te staan bij hoe vervuiling en...

Bananenbroodmerk SUNT geeft advies om misbaksels te voorkomen

Bananenbroodmerk SUNT geeft advies om misbaksels te voorkomen

Binnenblijvend Nederland is massaal aan het bakken geslagen. Vooral bananenbrood blijkt uit hashtags en Google Trends cijfers een favoriet. Helaas blijken de baksessies niet altijd geslaagd. Op social media staan vele misbaksels. Hartstikke zonde van de ingrediënten...

No Waste Network werkt samen met: