Producenten

In het nieuws

Een miljard kilo aan aardappelen kunnen telers nergens meer kwijt

Een miljard kilo aan aardappelen kunnen telers nergens meer kwijt

Door het hele land heeft Nederland aardappeltelers met volle schuren. Zij kunnen hun aardappelen nu niet kwijt doordat alle horeca is gesloten in verband met het coronavirus. En dat terwijl Nederland een van de grootste producenten van frietaardappelen is van Europa....

#supportyourlocals: lokale voedselproducenten verkopen voedselboxen

#supportyourlocals: lokale voedselproducenten verkopen voedselboxen

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg...

‘Authentieke’ presentatie zorgt voor verminderde voedselverspilling

‘Authentieke’ presentatie zorgt voor verminderde voedselverspilling

In de voedselindustrie wordt vaak aangenomen dat consumenten liever geen kromme groenten of fruit kopen. Toch blijkt dat er manieren zijn waarop de presentatie van dit soort ‘imperfecte’ groenten en fruit kunnen bijdragen aan een vermindering van de...

Van huis-tuin-en-keuken project naar internationaal bananenbroodmerk

Van huis-tuin-en-keuken project naar internationaal bananenbroodmerk

‘Wat? Bananenbrood?’ Het is de fronsreactie die Laura Hoogland, oprichter van SUNT, dagelijks krijgt als ze over haar bedrijf vertelt. En dat terwijl bananenbrood een ontzettend populair product is. Dat vandaag, 23 februari, benoemd is tot nationale bananenbrooddag is...

Circulair ondernemen in de voedingssector: 3 best practices

Circulair ondernemen in de voedingssector: 3 best practices

Van 3 februari tot 7 februari is het de week van de Circulaire Economie. Een week in het teken van het potentieel van circulair ondernemen. In een maatschappij waar veel onnodig wordt weggegooid, is er een omslag in het denken nodig. Circulair ondernemen zorgt ervoor...

Bioprotectie bij verminderen voedselverspilling en plastic gebruik

Bioprotectie bij verminderen voedselverspilling en plastic gebruik

Bioprotectie is een methode waarbij een specifieke combinatie bacteriën wordt toegevoegd waardoor andere bacteriegroei juist weer remt. Hierdoor wordt uiteindelijk minder melkzuur geproduceerd, wat voordelig is voor de houdbaarheid. Bioprotectie is dus een manier om...

Slimme barcode om voedselverspilling tegen te gaan

Slimme barcode om voedselverspilling tegen te gaan

GS1 werkt samen met onderneming Wasteless om voedselverspilling te verminderen door middel van het creëren van slimme GS1 barcodes. Wanneer verse producten dichter bij hun houdbaarheidsdatum komen, worden ze met gebruik van de slimme barcodes automatisch afgeprijsd....

Langere houdbaarheidsdata door nieuwe lasertechniek

Langere houdbaarheidsdata door nieuwe lasertechniek

Door middel van een nieuwe technologische ontwikkeling kan binnenkort de houdbaarheid van AGF worden verlengd. Belmark en PerfoTec zijn samen bezig met het ontwikkelen van een lasertechniek waardoor niet alleen voedselverspilling, maar ook de CO2-voetafdruk kan worden...

Onderzoek naar voedselverspilling: Nederlandse huishoudens zijn goed op weg

Onderzoek naar voedselverspilling: Nederlandse huishoudens zijn goed op weg

Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel. Onderzoek van het kabinet maakt bekend dat we in 2019 zeven kilo voedsel per persoon minder de prullenbak in gooien dan in 2016. Nog steeds wordt er 34,3 kilo per persoon weggegooid dit jaar. Het Ministerie van...

Extra geld voor bedrijven om voedselverspilling tegen te gaan vanuit het Ministerie van LNV

Extra geld voor bedrijven om voedselverspilling tegen te gaan vanuit het Ministerie van LNV

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit focust in hun begroting op vermindering van voedselverspilling. Dit beleid is onderdeel van een overstap naar kringlooplandbouw. Hierbij wordt er minder gelet op het maken van lagere kosten, en meer op het...

Ontbijtgranen gemaakt van restproducten uit de voedingsindustrie

Ontbijtgranen gemaakt van restproducten uit de voedingsindustrie

Kuipjes ontbijtgranen die voor minstens de helft worden gevuld met restproducten uit de voedingsindustrie. Met die groene formule wil Heidi Alemans (37) van startup Krusli voedselverspilling een halt toeroepen. ‘Ik hoop andere ondernemers te inspireren.’ De Wageningse...

No Waste Network werkt samen met: