Producenten
In het nieuws
Zero foodwaste Rotterdam focust op 90% minder voedselverspilling in 2030
14-06-2018 | Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar nul. Het ZFR distributiecentrum gaat zich richten op grote ‘foodbedrijven’ in de Rotterdamse haven en groothandels. Hier komen de grote...
‘Waardeloos voedsel’ ligt tóch in de schappen, dankzij de Verspillingsfabriek
15-05-2018 | Te klein, misvormd, te veel ingekocht, een bruin plekje of een verkeerd label. Alleen al in Nederland gooien we jaarlijks om allerlei redenen voor een slordige 5 miljard euro aan voedsel weg. In de Verspillingsfabriek in Veghel krijgt een deel van het...
Er gaan 2 kilo aardappels in 1 kilo frites: waar blijft de rest?
08-05-2018 | Per jaar wordt 2 miljoen ton voedsel verspild in Nederland. Om voedselverspilling effectief aan te pakken moet inzichtelijk zijn waar in de keten de verspilling plaatsvindt. Niet elk bedrijf heeft dit inzicht, fritesproducent Lamb Weston / Meijer wel. En...