jul 6, 2016 | Algemeen, Nieuws
30-06-2016 | Albert Heijn gaat het aanbod van zogeheten ‘buitenbeentjes’ uitbreiden. Door deze misvormde, te grote of te kleine groenten en fruit te verkopen, wil de supermarktketen voedselverspilling verminderen. Albert Heijn verkoopt, behalve groente- en...
jul 6, 2016 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
Vanaf deze zomer zet Instock nog meer voedselverspilling op de kaart. Op vrijdag 29 juli openen zij het nieuwe Instock restaurant in die mooie stad achter de duinen, op het Buitenhof in Den Haag! Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom voor de officiële opening met live...
jul 5, 2016 | Algemeen, Nieuws
30-06-2016 | The Ketchup Project heeft ruim voor tijd het doelberag gecrowdfund om ketchup, gemaakt van gedroogde tomaten uit Kenia, op de markt te brengen. De duurzame ketchup moet voedselverspilling tegengaan. De start-up startte begin juni een...
jul 5, 2016 | Algemeen, Nieuws
30-06-2016 | Een groot deel van het voedsel dat geproduceerd wordt, wordt helemaal nooit gegeten. Dit maakt voedsel onnodig duur, het is slecht voor de aarde en het is onverteerbaar als je denkt aan al die mensen die honger hebben. Foodsharing, een van oorsprong Duits...
jul 1, 2016 | Algemeen, Nieuws
23-06-2016 | Hoe pak je voedselverspilling aan? MVO Nederland maakt het inzichtelijk met het nieuwe gratis e-book: Verspilling, de houdbaarheidsdatum nabij. Met behulp van De Ladder van Moerman doorlopen agrifood-bedrijven in negen stappen de mogelijkheden voor...