Horeca

In het nieuws

1 februari | Virtuele Horecava

1 februari | Virtuele Horecava

Horecava is al 65 jaar de plek voor vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenhuis slapen. Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om in 2021 virtueel plaats te vinden, onder de naam Horecava Limited. Carlijn Groen, Director Food...

Boete voor restjes in China

Boete voor restjes in China

President Xi Jinping van China heeft besloten om de strijd tegen voedselverspilling een stapje verder te nemen. Onder zijn campagne ‘Operatie Leeg Bord’ worden bedrijven die voedselverspilling promoten of faciliteren mogelijk beboet. Hetzelfde geldt voor mensen die in...

China lanceert campagne tegen voedselverspilling

China lanceert campagne tegen voedselverspilling

China heeft een nieuwe campagne tegen voedselverspilling opgezet. Dit is gebeurd nadat de Chinese president Xi Jinping hierop aandrong. Hij noemde de aantallen voedsel die verspild werden schokkend en verontrustend. Ook de COVID-19 crisis en zware overstromingen...

Robin Food, een nieuw leven voor groenteoverschotten

Robin Food, een nieuw leven voor groenteoverschotten

Sinds april wordt er door het Belgische Rikolto en Samenlevingsopbouw gekeken naar manieren waarop voedselverspilling verminderd kan worden. Samen hebben zij het project Robin Food opgezet. Doordat horecagelegenheden moesten sluiten tijdens de coronacrisis waren er...

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Inspirerende initiatieven in coronatijd: horeca

Door het advies vanuit het kabinet moeten alle horeca in elk geval tot 1 juni gesloten blijven. Maar de horeca zit niet stil in deze tijd. Ze zijn uit noodzaak veel initiatieven gestart om toch te kunnen blijven draaien in deze moeilijke periode. De mogelijkheden van...

No Waste Network werkt samen met: