Instellingen

In het nieuws

 

17 november | Webinar reststromen verwaarden

17 november | Webinar reststromen verwaarden

Binnenkort organiseren Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en het Sustainable Food Initiative een webinar voor bedrijven over de mogelijkheden bij het verwerken van reststromen. Dit doen zij samen met de Topsector Agri & Food en Food Tech Brainport. In de...

Startup BestelBewuster pakt verspilling in catering aan met nieuwe tool

Startup BestelBewuster pakt verspilling in catering aan met nieuwe tool

De startup BestelBewuster heeft recent een gratis instapversie van hun dienst uitgebracht. Deze is bedoeld om het makkelijker te maken voor cateraars om voedselverspilling tegen te gaan in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit doet BestelBewuster met behulp van hun zelf...

De spelregels veranderen om klimaatdoelstellingen te behalen

De spelregels veranderen om klimaatdoelstellingen te behalen

Om de klimaatdoelstellingen te behalen om voor 2030 voedselverspilling te hebben gehalveerd moet er nog veel gebeuren. Wat tegenvalt, is dat wet- en regelgeving daarbij af en toe in de weg staat. Om ondernemers zo veel mogelijk ruimte te bieden om reststromen te...

40 miljoen investeren in de circulaire economie

40 miljoen investeren in de circulaire economie

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft besloten een flink bedrag te investeren in het opschalen en versnellen van de circulaire economie in Nederland. Voor dit doel wordt er voor de periode 2021 tot en met 2024 maar liefst 40 miljoen euro vrijgemaakt. Onder...

Startup IntelligentFood maakt systeem om reststromen te volgen

Startup IntelligentFood maakt systeem om reststromen te volgen

De Rotterdamse startup IntelligentFood hergebruikt voedsel uit reststromen om nieuw voedsel te maken. Dit doen ze samen met studenten en foodprofessionals. Een nieuw project van de startup heeft te maken met deze reststromen. IntelligentFood heeft financiering...

Spaarne Gasthuis vermindert voedselverspilling

Spaarne Gasthuis vermindert voedselverspilling

Bij het Spaarne Gasthuis wordt er op allerlei verschillende manieren gestreden tegen voedselverspilling. Zo wordt er onder anderen eten gekweekt in de eigen moestuin en eten ‘geprint’ met een 3D-printer. “Duurzaamheid gaat vooral om het maken van duurzame keuzes” is...

1 september | Duurzame Dinsdag

1 september | Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag valt op de eerste dinsdag van september. Op deze dag worden er meerdere duurzame ideeën en initiatieven besproken in de politiek in Den Haag. De voornaamste gebeurtenis is het in ontvangst nemen van de Duurzame Dinsdag-koffer. Dit wordt gedaan door...

9 juli | Matchmakingdag Het Versnellingshuis

9 juli | Matchmakingdag Het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis is een bedrijf dat ondernemingen helpt om stappen te zetten in de richting van een circulaire economie. Twee keer per jaar wordt er door hen een matchmakingdag georganiseerd. Deze dagen zijn bedoeld om jouw vraagstuk met betrekking tot een...

Provincie Zuid-Holland vermindert voedselverspilling

Provincie Zuid-Holland vermindert voedselverspilling

De provincie Zuid-Holland pakt in zijn geheel voedselverspilling aan door samen te werken met onder andere boeren en tuinders. Om samen tot dit doel te komen wordt er nu een Kwartiermaker Voedselverspilling aangesteld in de provincie. Door middel van communicatie...

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Pacific Coast Produce (PCP) is in april 2020 een onderzoek gestart naar de verhoging van de kwaliteit van bananen. Het doel van dit onderzoeksproject is daarnaast ook om de verspilling binnen de keten te voorkomen. Het belangrijkste voor PCP is het kunnen leveren van...

Leerlingen van Technasium onderzoeken voedselverspilling

Leerlingen van Technasium onderzoeken voedselverspilling

Vorige week zijn zo’n 300 VWO leerlingen van 5 verschillende technasium-scholen gestart met een project waarin het tegengaan van voedselverspilling wordt onderzocht. Ze doen dit voor hun vak Onderzoek & Ontwerpen. Dit is de eerste keer in Nederland dat er zo veel...

Handgel voor zorginstellingen gemaakt van oud bier

Handgel voor zorginstellingen gemaakt van oud bier

Bierbrouwerijen schakelen over naar het produceren van handgel gemaakt van oud bier voor de zorginstellingen. Bij gesloten cafés halen de bierbrouwerijen bier op. Zo wordt nuttig gebruik gemaakt van het product dat niet meer geschikt is voor de verkoop. De horeca in...

No Waste Network werkt samen met: