Onderzoeken

Onderzoeksnieuws

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Pacific Coast Produce (PCP) is in april 2020 een onderzoek gestart naar de verhoging van de kwaliteit van bananen. Het doel van dit onderzoeksproject is daarnaast ook om de verspilling binnen de...

Voedselverspilling in UK daalt tijdens lockdown

Britse inwoners zijn de uitdaging aangegaan om ervoor te zorgen dat het voedsel dat ze kopen langer meegaat en volledig gebruikt wordt. Hiederdoor daalt de voedselverspilling in de UK tijdens de...

We moeten naar een duurzamer voedselsysteem

Uit een nieuw onderzoeksrapport blijkt dat er een verandering moet komen in de manier waarop we voedsel produceren en distribueren om in de toekomst voor betere voedselzekerheid te zorgen. Dit...

Circulaire food start-ups moeten meer aandacht besteden aan externe omgeving

Uit onderzoek van Bob Massar voor de Universiteit van Utrecht blijkt dat circulaire food-start-ups krachtig zijn in het creëren van innovatieve circulaire businessmodellen, maar moeite hebben met...

Onderzoek naar voedselverspilling krijgt NWO-subsidie

Over de hele wereld wordt er ongeveer een derde van al ons voedsel verspild en weggegooid. Erica van Herpen ontving een NWO-subsidie van 1 miljoen om onderzoek te doen naar mogelijkheden in het...

Internet of Things gebruiken om voedselverspilling in de vers-keten tegen te gaan

De manier waarop we de condities tijdens het transport van verse producten beheersen zorgt voor veel waardeverlies. Bij het fruitvervoer alleen al gaat het bijvoorbeeld om een waardeverlies van...

Brits onderzoek over aanpak voedselverspilling vanuit supermarkten

Een recent onderzoek van het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) laat zien dat supermarkten in het Verenigd Koninkrijk  een groot deel van de voedselverspilling van consumenten...

Magic Box helpt bij vermindering van voedselverspilling

Too good to go, een app waar meer dan 1 miljoen Nederlanders zich al bij hebben aangemeld, geeft iedereen aan het eind van de dag de mogelijkheid om een ‘Magic Box’ te kopen. Zo’n box kan...

Onderzoek naar voedselverspilling: Nederlandse huishoudens zijn goed op weg

Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel. Onderzoek van het kabinet maakt bekend dat we in 2019 zeven kilo voedsel per persoon minder de prullenbak in gooien dan in 2016. Nog steeds...

Actie-agenda om voedselverspilling en -verliezen rond 2030 te halveren

Hoe kunnen we jaarlijks 1,3 miljard ton voedselverspilling en verliezen in de wereld terugdringen? Nieuw onderzoek van vooraanstaande voedsel- en landbouworganisaties geven in het rapport ‘Reducing...

Relevante onderzoeken

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Voedselverspilling Australische bananenexport beperken

Pacific Coast Produce (PCP) is in april 2020 een onderzoek gestart naar de verhoging van de kwaliteit van bananen. Het doel van dit onderzoeksproject is daarnaast ook om de verspilling binnen de keten te voorkomen. Het belangrijkste voor PCP is het kunnen leveren van...

Voedselverspilling in UK daalt tijdens lockdown

Voedselverspilling in UK daalt tijdens lockdown

Britse inwoners zijn de uitdaging aangegaan om ervoor te zorgen dat het voedsel dat ze kopen langer meegaat en volledig gebruikt wordt. Hiederdoor daalt de voedselverspilling in de UK tijdens de lockdown. Dit blijkt uit het laatste onderzoek naar voedselgewoonten,...

We moeten naar een duurzamer voedselsysteem

We moeten naar een duurzamer voedselsysteem

Uit een nieuw onderzoeksrapport blijkt dat er een verandering moet komen in de manier waarop we voedsel produceren en distribueren om in de toekomst voor betere voedselzekerheid te zorgen. Dit concluderen Europese wetenschappers die zich bezighielden met de vraag over...

Studenten en scripties

 
 
 
Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

Bacteriën spelen een belangrijke rol in het maken van veel melkproducten. Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas, karnemelk of yoghurt. De fermentatie geeft melk nieuwe eigenschappen, zoals een andere smaak en textuur, betere...

No Waste Network werkt samen met: