In het nieuws

1 februari | Virtuele Horecava

1 februari | Virtuele Horecava

Horecava is al 65 jaar de plek voor vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenhuis slapen. Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om in 2021 virtueel plaats te vinden, onder de naam Horecava Limited. Carlijn Groen, Director Food...

Duurzame verpakking steeds belangrijker voor consument

Duurzame verpakking steeds belangrijker voor consument

Consumenten hechten steeds meer waarde aan een duurzame verpakking bij de aankoop van groenten en fruit. Bijna een derde van de Nederlandse klanten zou hier meer voor willen betalen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro. Tegelijkertijd willen de consumenten...

Boete voor restjes in China

Boete voor restjes in China

President Xi Jinping van China heeft besloten om de strijd tegen voedselverspilling een stapje verder te nemen. Onder zijn campagne ‘Operatie Leeg Bord’ worden bedrijven die voedselverspilling promoten of faciliteren mogelijk beboet. Hetzelfde geldt voor mensen die in...

Consumenten positief over houdbaarheidsindicator

Consumenten positief over houdbaarheidsindicator

Onder consumenten blijkt een positieve houding te heersen over een slimme houdbaarsheidsindicator die op producten in maaltijdboxen zit. Wageningen Food & Biobased Research concludeert dit na hun onderzoek onder zo’n 1.500 klanten van HelloFresh. De...

Een groene kerst met de granola van SUNT

Een groene kerst met de granola van SUNT

Een witte kerst zit er dit jaar helaas niet in, net als veel van de voorgaande jaren. De Amsterdamse startup SUNT vindt dat we ons dit jaar dan maar in moeten zetten voor een groene kerst. In december wordt er nog steeds elk jaar voor miljoenen aan voedsel verspild....

Kromkommer lespakket voor scholen: ‘Red de Krommies!’

Kromkommer lespakket voor scholen: ‘Red de Krommies!’

Van al het groente en fruit wordt er rond de 10% verspild omdat het krom of niet mooi genoeg is. Met de smaak van deze groenten en vruchten is echter niks aan de hand. De onderneming Kromkommer heeft daarom een lespakket opgezet voor scholen. Hierdoor wordt aan...

VeggiHap: Groene bananen in pasta tegen voedselverspilling

VeggiHap: Groene bananen in pasta tegen voedselverspilling

De Rotterdamse startup VeggiHap maakt pasta die voor de helft uit afgedankte groenten of groene bananen bestaat. “Pasta is de koning van de snelle maaltijden”, aldus Sean Patrick, oprichter van het bedrijf. Wat uniek is aan de pasta van VeggiHap is het juiste...

Milieuvriendelijke ecoschoenen van onder andere ananasschil

Milieuvriendelijke ecoschoenen van onder andere ananasschil

In Nieuw-Zeeland heeft de startup YY Nation een nieuwe collectie ecoschoenen opgezet. De schoenen zijn van bijzondere materialen gemaakt, namelijk ananasschil, bamboe en suikerriet o.a. De schoenen van het in Wellington gevestigde YY Nation zijn bedoeld om in de...

Bewaaradvies Tool helpt appel- en perentelers

Bewaaradvies Tool helpt appel- en perentelers

Wageningen Food & Biobased Research heeft een bewaaradvies tool ontworpen om telers van appels en peren te helpen met het instellen van bewaarcondities van deze vruchten. Door dit bewaaradvies kan voedselverspilling worden teruggedrongen.    Bewaaradvies Tool...

Startup BestelBewuster pakt verspilling in catering aan met nieuwe tool

Startup BestelBewuster pakt verspilling in catering aan met nieuwe tool

De startup BestelBewuster heeft recent een gratis instapversie van hun dienst uitgebracht. Deze is bedoeld om het makkelijker te maken voor cateraars om voedselverspilling tegen te gaan in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit doet BestelBewuster met behulp van hun zelf...

Emirates catering strijdt tegen voedselverspilling

Emirates catering strijdt tegen voedselverspilling

De Emirates Flights Catering (EKFC) is een van de grootste op het gebied voor luchtvaartmaatschappijen. Zij hebben laten weten hun voedselverspilling met 35% te gaan verminderen. Dit geldt voor hun centrale activiteiten in Dubai. Samen met het bedrijf Winnow gaan zij...

No Waste Network werkt samen met: