”Toen voor onze neus in de supermarkt van alles de winkel uit werd gehaald om een plekje een deuk of een datum ontstond het idee voor ons bedrijf, Potverdorie!.”

Joep Weerts en Charlotte Heine, grondleggers en culinaire geesten achter Potverdorie!, gaan sinds een klein jaar op creatieve smakelijke wijze de voedselverspilling tegen.
Ten-minste-houdbaar-tot is verworden tot een weggooien-op datum, te zot voor woorden, mede daar willen we met Potverdorie! tegenin gaan.

Overtollig fruit en groente worden door hen opgehaald bij supermarkten en het Foodcenter in Amsterdam en worden verwerkt tot jam, chutney, pickles en siroop. Vaak in bijzondere smaakcombinaties, afhankelijk van wat er aangeboden wordt.

Zo redden we kisten vol lekkers van de ondergang en verlengen de houdbaarheid met minstens een jaar.

Naast dat overtollig groente en fruit een nieuwe kans krijgt willen we dit jaar ook aan de slag met mensen die een kans verdienen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die door samen met ons aan de slag te zijn zich kunnen ontplooien en opnieuw kunnen positioneren. De komende tijd ligt de nadruk op hoe we op sociale wijze ons bedrijf kunnen laten groeien.

De producten worden inmiddels zeer gewaardeerd. Met name ook door delicatessenwinkels en speciaalzaken waar onze potjes Potverdorie! te koop staan. Niet alleen het verhaal maar ook de smaak staat als een huis. Gestart in Amsterdam verleggen we onze grenzen, naar o.a. Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle en Nijmegen.

“Ons doel is om heel Nederland kennis te laten maken met Potverdorie! Goed eten mag gewoonweg de vuilnisbak niet in.”

www.potverdorie.nl
facebook: potverdorie

foto: Marjoleine Boonstra