Cateraars enthousiast over pilot tegen voedselverspilling

Cateraars enthousiast over pilot tegen voedselverspilling

18-10-2017 | Restaurants, cateraars en andere organisaties die voedsel verkopen gooien per jaar in Nederland ongeveer € 1 miljard euro aan goed voedsel weg. Green Business Club Zuidas wil voedselverspilling in Zuidas aanpakken. Hierin trekken we op met prijswinnende...
‘Verspilling pompoenen na hagelschade is doodzonde’

‘Verspilling pompoenen na hagelschade is doodzonde’

18-10-2017 | Door hagelschade wilde de afnemer 200.000 biologische pompoenen van maatschap Luring niet kopen. Maar Marijke Luring zit niet bij de pakken neer en zet alle zeilen bij om zoveel mogelijk van de nog zeer smakelijke producten te verkopen. Met succes....
Europees voedselsysteem kan aanzienlijk duurzamer

Europees voedselsysteem kan aanzienlijk duurzamer

16-10-2017 | Het Europese voedselsysteem leidt op dit moment tot veel vervuiling en uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Het is mogelijk om de Europese voedselproductie en -consumptie duurzamer te maken, maar dit vergt een majeure aanpassing in denken, beleid en...