okt 18, 2017 | Algemeen, Nieuws
18-10-2017 | Restaurants, cateraars en andere organisaties die voedsel verkopen gooien per jaar in Nederland ongeveer € 1 miljard euro aan goed voedsel weg. Green Business Club Zuidas wil voedselverspilling in Zuidas aanpakken. Hierin trekken we op met prijswinnende...
okt 18, 2017 | Algemeen, Nieuws, Onderzoeken, Onderzoeksnieuws, Scripties, Video & Audio
Bacteriën spelen een belangrijke rol in het maken van veel melkproducten. Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas, karnemelk of yoghurt. De fermentatie geeft melk nieuwe eigenschappen, zoals een andere smaak en textuur, betere...
okt 18, 2017 | Algemeen, Nieuws
18-10-2017 | Door hagelschade wilde de afnemer 200.000 biologische pompoenen van maatschap Luring niet kopen. Maar Marijke Luring zit niet bij de pakken neer en zet alle zeilen bij om zoveel mogelijk van de nog zeer smakelijke producten te verkopen. Met succes....
okt 16, 2017 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
16-10-2017 | Spelen met eten mag niet, maar een wedstrijdje tegen voedselverspilling wel. Gemiddeld gooien we per persoon per jaar 40 kilo goed eten weg. Daarom schotelt Milieu Centraal vanaf nu de Foodbattle voor. Een strijd rondom slim kopen, koken en bewaren. Op 16...
okt 16, 2017 | Algemeen, Nieuws
16-10-2017 | Het Europese voedselsysteem leidt op dit moment tot veel vervuiling en uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Het is mogelijk om de Europese voedselproductie en -consumptie duurzamer te maken, maar dit vergt een majeure aanpassing in denken, beleid en...