02-11-2018 | Marfo Food Group heeft speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een nieuwe generatie gerechten op de markt gezet. De maaltijden zijn ontwikkeld door sterrenchef Pascal Jalhay.

De 22 nieuwe gezonde gerechten zijn minimaal bewerkt en ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Jalhay heeft enkel gebruikgemaakt van natuurlijke ingrediënten om de juiste kleur, geur en smaak te creëren. “De maaltijden waren al gezond, maar zijn nu naar een nóg hoger niveau getild”, legt de sterrenchef uit. “We hebben de gerechten onder de loep genomen qua ingrediënten en receptuur. We zijn een-op-eengesprekken aangegaan met onze leveranciers, om te kijken wat er anders, beter of efficiënter kon.”

Footprint
Twee van de pijlers waren voedselverspilling en dierenwelzijn. “Groenten worden volledig benut om onnodige verspilling te voorkomen en het vlees komt van dieren die een gezond en goed leven hebben gehad”, vertelt Jalhay. “Ruim een derde van onze ecologische footprint wordt bepaald door wat we eten. Daarom werken wij op innovatieve wijze aan het verduurzamen van ons aanbod binnen een industrie waar een gigantische impact te maken valt.”

Ontwikkelen
Kim Wit, teamleider servicepunt patiëntenvoeding van Reinier de Graaf is naar eigen zeggen actief betrokken geweest bij het ontwikkelen van de vernieuwde gerechten. “Goed en gezond eten draagt bij aan een voorspoedig herstel en vergroot de patiënttevredenheid. Een lekkere maaltijd wordt vaker volledig genuttigd, waarmee de patiënt alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Bovendien hoeft er niets te worden weggegooid, dat is dubbele winst. We blijven verder ontwikkelen en dat geldt eveneens voor onze dieetmaaltijden. Elk seizoen bieden we andere gerechten en dus zullen we de komende periode onze maaltijden blijven vernieuwen”, zegt Wit.

Bron: OutOfHome