17-12-2018 | Al weken zijn ze druk met de voorbereidingen. Dinsdag 18 december gaan leerlingen van het Wellant College dementerende ouderen een onvergetelijk moment bezorgen. Ze bereiden voor hen ‘een waanzinnige lunch’, vertelt Saar Oosterling, één van de leerlingen. “Het wordt een ecologische kerstlunch”.

We zijn een groene school
Saar: “Het Wellant College in Rijswijk is een groene school en bezit nu anderhalf jaar de groene vlag. Dit houdt in dat we een internationaal keurmerk hebben van Eco-Schools. Kort samengevat: de opleidingen die het Wellant College biedt, worden op duurzame wijze gerealiseerd. Jaarlijks organiseren we Green Day’s op school”.

Voedselverspilling tegen gaan
Dit is waarom de opleiding Food een No-Waste kerstlunch organiseert. Om aandacht te vragen voor voedselverspilling hebben zij een aantal bedrijven (Makro, Ellest, Kees No Waste) benaderd die op het punt staan om producten weg te gooien die de houdbaarheidsdatum naderen. Deze producten mogen zij niet meer verkopen, terwijl de producten gewoon nog goed zijn.

Prachtig versierde eetzaal
De studenten van de opleiding Indoor Design zorgen voor een prachtig versierde eetzaal, de Flower Design studenten zullen de bloemstukken gaan maken en Stedelijk Groen studenten zorgen voor een vuurkorf buiten. Alle vakopleidingen worden betrokken bij het evenement.

Bron: Rijswijktv