Tweedejaarsstudenten van de Hotelschool The Hague gaan de strijd aan tegen de voedselverspilling. Van ‘gered voedsel’ hebben zij als bewijs dat het anders kan 1500 nieuwe zeepjes gemaakt. Ook hebben de studenten in speciale Food Rescue Teams inmiddels al bijna 33.000 kilo voedsel ‘gered’.

Wereldwijd wordt er ongeveer een derde van het voedsel verspild. Dat betekent ieder jaar zo’n 1,3 miljard ton voedsel, waarvan alleen al in Nederland 700 miljoen kilo.

De horeca is een van de grootste verspillers met zo’n 51 miljoen kilo (14%). ‘’Dat kan en moet anders’’, vindt aldus Anna de Visser-Amundson, senior Lecturer and Research Fellow in Marketing van de Hotelschool. ‘’Met de verschillende initiatieven rondom prevent food waste en food rescue willen we daarin het voortouw nemen, dit delen en vooral anderen inspireren, zodat ze ons voorbeeld volgen om vergelijkbare initiatieven te starten.’’

“Hotelschool The Hague is een bevlogen opdrachtgever met een gevestigde internationale reputatie die haar studenten deze bewustwording graag wil meegeven. Als toekomstige managers in de hospitality branche kunnen zij straks na hun opleiding ook echt iets betekenen op dit vlak. Wij gaan die uitdaging dan ook graag aan’’, aldus Esther Janssen van pr-bureau Wijvan010, waarmee de Haagsche school gaat samenwerken.

Bron: Dagblad070