18-01-2019 | Deze week was het de week van de circulaire economie, waarbij het gaat om het maximaliseren van het gebruik van producten en grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Wethouder Leo Maat opende woensdag de bijeenkomst ‘Happen en snappen’ op het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn, waar aandacht werd gevraagd voor het tegengaan van voedselverspilling.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Wellantcollege en de gemeente, waarbij leerlingen en docenten van de school hapjes en drankjes van restproducten maakten en serveerden. Alphense ondernemers ondersteunden deze bijeenkomst door onverkochte producten uit hun winkels hiervoor aan de school beschikbaar te stellen.

Voedselverspilling is een enorm probleem en een lastig vraagstuk. Wereldwijd belandt een derde van het eten dat geproduceerd wordt in de prullenbak. In Nederland wordt jaarlijks naar schatting twee miljoen ton voedsel verspild. Consumenten gooien op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg.

Bron: Alphens