Nederlanders zijn steeds bewuster bezig om minder voedsel te verspillen. Maar er is nog veel winst te behalen. Daarom wordt vandaag Becky geïntroduceerd. Becky gaat mensen thuis handige tips geven in de strijd tegen voedselverspilling. Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij.

 

Wie is Becky?

Becky is de nieuwe mascotte van de stichting Samen tegen Voedselverspilling. Toine Timmermans, directeur van de stichting, legt uit: “Becky heeft een groot hart om samen met alle Nederlanders het juiste te doen met ons eten. En ze is niet op haar mondje gevallen. Ze motiveert en informeert je graag hoe je meer #verspillingsvrij kunt worden. Dat doet ze door het geven van slimme en makkelijke tips. Becky is er voor iedereen; van jong tot oud.”

Waarom een mascotte?

Met Becky wordt vervolg gegeven aan de campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’, die begin dit jaar is gestart. Timmermans: “Met Becky’s hulp krijgen nog meer mensen de smaak te pakken om minder te verspillen. Minder voedsel verspillen levert winst op voor het milieu én je portemonnee. Als iedereen in Nederland in actie komt, dan worden we stap voor stap steeds meer #verspillingsvrij.” Het doel is in 2030 de voedselverspilling te halveren.

Waar kun je Becky zien?

Becky is vanaf vandaag hét gezicht van de campagne #verspillingsvrij. Je ziet Becky op de website www.verspillingsvrij.nl en op social media via de hashtag #verspillingsvrij. Ook in winkelcentra en in print kom je haar tegen. Wil je niks missen? Volg de stichting dan op social media. In onderstaande video maak je alvast kennis met Becky en krijg je de eerste tips.

Deel en vind tips op social media, via de hashtag #verspillingsvrij:

Bron: persbericht Samen Tegen Voedselverspilling