Coop gaat samen met haar klanten de strijd aan tegen voedselverspilling. De supermarktorganisatie sluit als eerste keten met landelijke dekking vrijwel alle ruim 300 winkels aan bij Too Good To Go. Dat betekent dat de winkels van de coöperatieve formule de komende tijd aan het aanbod van de anti verspillingsapp worden toegevoegd.

Elk jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Coop vindt het zonde om aan het einde van de dag eten in de vuilnisbak te moeten gooien. Maarten Ebben, Directeur Winkeloperatie bij Coop: “Er is tijd, moeite en liefde gestoken in de producten. Bij vrijwel alle Coop-winkels zijn daarom binnenkort voordelige boodschappenpakketten verkrijgbaar via Too Good To Go. Zogenaamde ‘Magic Boxen’ vol producten rond de uiterste houdbaarheidsdatum, die mogelijk anders na sluitingstijd in de container zouden belanden. Deze stap past perfect binnen ons duurzaamheidsbeleid. Wij zetten ons op verschillende manieren in om onze afvalstromen in te perken en om goed eten beschikbaar te maken voor een brede doelgroep.”

Een mooie samenwerking

Too Good To Go zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Joost Rietveld, Managing Director bij Too Good To Go Nederland: “We zijn trots dat we samen met Coop de strijd aangaan tegen voedselverspilling. Onze enthousiaste app-gebruikers staan te popelen om de Coop-winkels te helpen om hun dag verspillingsvrij af te sluiten. Elke Magic Box die aan het einde van de dag gered wordt van de vuilnisbak, zien we als winst voor het milieu.”

Samen tegen voedselverspilling

De app is afgelopen maanden met succes door negen Coop-winkels getest. Er blijkt ontzettend veel vraag naar de pakketten en er wordt enthousiast gereageerd op de (wisselende) inhoud. Maarten Ebben: “We merken dat we onze klanten hier een groot plezier mee doen. Dat is fijn, want voedselverspilling is een groot probleem. Coop draagt graag haar steentje bij aan het terugdringen ervan. Deze samenwerking met Too Good To Go is weer een mooie stap, waarmee we laten zien: samen maak je ‘t verschil.”

 

Bron: persbericht