Een Brusselse onderneming genaamd Happy Hours Market koopt overschotten aan voedsel op bij warenhuizen. In drie weken tijd hebben ze maar liefst 140.000 euro opgehaald in de vorm van nieuw kapitaal. Met behulp van dit bedrag wil de onderneming graag uitbreiden; op de planning staat alle Brusselse gemeenten en daarnaast het aannemen van 14 nieuwe werknemers. 

 

Het concept

Vlak voor sluitingstijd wordt door Happy Hours Market het overgebleven voedsel opgehaald bij warenhuizen. Dit zijn artikelen die dicht bij de houdbaarheidsdatum zitten, zodat deze vaak niet meer verkocht worden. Diezelfde avond biedt Happy Hours Market het voedsel online aan voor een prijs die vaak op de helft van het origineel ligt. De bestellingen die geplaatst worden kunnen worden afgehaald bij een van de twee afhaalpunten in Elsene. Het overgebleven voedsel wordt gratis weggegeven aan organisaties die het voedsel gebruiken om minderbedeelden te helpen. 

Tegengaan voedselverspilling

Begin 2019 is de start-up van start gegaan. Het tegengaan van voedselverspilling wordt geprobeerd te bereiken door zo min mogelijk voedsel bij supermarkten de prullenbak in te laten gaan. Mede-oprichter Ludovic Libert laat het volgende weten: “In de negen maanden dat we bestaan, hebben we voorkomen dat meer dan 20.000 producten worden weggegooid. We hebben ook voor 90.000 euro aan voedsel verdeeld bij verenigingen die zich inzetten voor mensen die het moeilijk hebben.”

 

Bron tekst: HLN.be
Bron beeld: Pexels