De website KleinePorties.nl is een inspiratie- en restaurantplatform gericht op kleine eters. De site groeit snel en daarom is het tijd voor een volgende, innovatieve stap. Op donderdag 6 februari werd de KleinePorties app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren op een smartphone komt de app tussen de andere reguliere apps te staan. De app kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De app maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden. 

 

Over KleinePorties

Voor veel mensen is uit eten gaan een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Echter, er wordt nog steeds veel eten weggegooid, omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedrag.

 

Groei van het platform

Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief op www.kleineporties.nl te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan, want sinds mei 2019 is ook www.kleineporties.be online.

 

Tegengaan van verspilling

Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: “Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eter’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.

De KleinePorties app is een een web app. Dit betekent dat de app niet te vinden is in de App- of Playstore. Hoe de app geïnstalleerd kan worden, zie je via de onderstaande link:

Download KleinePorties app Android en iOs

 

Bron: persbericht KleinePorties