Duurzame Dinsdag valt op de eerste dinsdag van september. Op deze dag worden er meerdere duurzame ideeën en initiatieven besproken in de politiek in Den Haag. De voornaamste gebeurtenis is het in ontvangst nemen van de Duurzame Dinsdag-koffer. Dit wordt gedaan door het kabinet. In deze koffer zullen honderden duurzame ideeën zitten die afkomstig zijn van allerlei verschillende mensen, bedrijven en andere groepen. De beste ideeën krijgen hier de kans om een extra impuls te krijgen vanuit de politiek om uitgevoerd te worden. Daarnaast kunnen er ook prijzen gewonnen worden!

Omdat duurzame ideeën vanuit alle kanten in de samenleving kunnen komen wordt er op Duurzame Dinsdag geprobeerd een podium aan iedereen te geven. Zo zijn er allerlei verschillende soorten initiatieven welkom. Deze kunnen verschillen van een uitgewerkt businessplan tot bijvoorbeeld een idee voor in het huishouden. Door deze diversiteit in ideeën zijn ook de afzenders erg verschillend. Zo kunnen onder andere particulieren, verenigingen, bedrijven, start-ups en maatschappelijke organisaties dingen insturen.

 

Wil jij zien welke ideeën er in de koffer zitten?

Bekijk ze hier!  

Programma

– Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en uitreiking van de prijzen
– De uitreiking van het duurzame lintje
– De duurzame troonrede

 

Bron tekst en beeld: Duurzamedinsdag.nl