Op 22 september vindt van 9:30 – 12:00 het digitale eindcongres van het project Food from Food plaats. De afgelopen drie jaar heeft het project veel bedrijven ideeën gebracht om met nevenstromen te gaan werken om nieuwe producten te produceren. Hoewel het project nu na lange tijd aan een eind komt, zullen er nog veel mogelijkheden zijn voor het gebruiken van nevenstromen.

 

Programma

Op het programma van het digitale Food from Food congress staan een aantal verschillende dingen die interessant zijn voor zowel bedrijven als individuen. Na de afgelopen drie jaar zal het congres beginnen met een samenvatting van alle resultaten die behaald zijn over de loop der tijd. Hierna zullen er verschillende technologieën besproken worden en wordt er een kijkje gegeven in een aantal van de projectkeukens. Hier worden nieuwe innovatieve ideeën die ze hebben geïmplementeerd besproken. Ook wordt er ruimte gemaakt om online 1-op-1 contact te hebben met elkaar, net zoals dit zou gebeuren tijdens een congres op locatie.  Ook na het congres waarmee het einde van project Food from Food luidt, blijft er de mogelijkheid om een project met nevenstromen te starten.

Medeorganisatoren Flanders FOOD en FoodTechBrainport geven aan open te staan voor vervolgprojecten.  De organiserende partijen zijn als volgt: VanRijsingen, Groentenhof, FI&S, Brightlabs, Bodec, Het Innovatiesteunpunt, ILVO, HAS Hogeschool, Brainport Development, Flanders’Food en FoodTechBrainport. 

 

Klik hier om je aan te melden!

 

Bron tekst: lltb.nl & Samen Tegen Voedselverspilling
Bron beeld: Unsplash