Vanaf 14 september 2020 worden er bij twee filialen van DekaMarkt brood van één dag oud verkocht. Wanneer deze pilot succesvol verloopt wil DekaMarkt dit uitrollen naar alle vestigingen.

 

In deze pilot van de zogeheten Brood Box, worden verschillende broodproducten van de dag ervoor verkocht. Deze box wordt ’s ochtends aangeboden aan de klant. Volgens DekaMarkt is deze Brood Box een nieuwe stap om verder te verduurzamen en om voedselverspillingen te reduceren. Formulemanager Wouter Hummel van DekaMarkt: “Het supermarktconcern blijft continu op zoek naar mogelijkheden om verder te verduurzamen en voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf vandaag starten we op dit filiaal, op de Meester Cornelisstraat in Haarlem en bij DekaMarkt Velserbroek met een pilot van de zogenaamde Brood Box. Deze box bieden we in de ochtend aan en bestaat uit verschillende broodproducten van de dag ervoor. Als de pilot succesvol verloopt, willen we dit naar alle DekaMarkt vestigingen uitrollen.”

 

Too Good To Go

Sinds maart 2019 werkt DekaMarkt ook samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. Aan het einde van de dag worden in alle vestigingen van DekaMarkt via de app van Too Good To Go de Magic Boxen aangeboden. Deze Magic Box bestaat uit producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, maar nog te goed zijn om weggegooid te worden.

 

100.000 Magic Boxen

Ook werd op 14 september in één van de filialen feest gevierd. Ze bereikten een mijlpaal met de verkoop van 100.000 Magic Boxen. Wouter Hummel laat weten: “Het uitreiken van 100.000 Magic Boxen staat gelijk aan een besparing van 250.000 kilo CO2. Dat is net zoveel als de uitstoot van 268 vluchten van Amsterdam naar New York.”

 

Bron: Bakkerwereld.nl
Beeld: Pixabay