De nieuwe SavrPak sticker voorkomt vochtvorming in de verpakkingen van voedsel en afhaalmaaltijden. Door deze vochtvorming aan te pakken zullen de producten minder snel bederven, waarmee voedselverspilling wordt voorkomen. De start van dit project was tijdens de COVID-19 pandemie; een tijd waarin veel bezorg- en afhaalmaaltijden genuttigd werden. SavrPak heeft in deze tijden groot ingezet op hun gepatenteerde anti-voedselverspilling technologie.

Luchtvaartingenieur en tevens bedenker van de SavrPak technologie, Bill Birgen, zegt hierover het volgende:

“SavrPak werd aanvankelijk ontwikkeld om onze eigen lunch vers te houden, waarbij dezelfde onderliggende principes werden gebruikt als voor de ontwikkeling van omgevingssystemen voor vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Ons team is blij eindelijk over voldoende capaciteit te beschikken om deze technologie aan bedrijven over heel de wereld aan te kunnen bieden en zo de kwaliteit van bezorg- en afhaalmaaltijden te verbeteren.”

Hoe werkt de SavrPak sticker?

Het gelijknamige product SavrPak is een diepgevroren sticker die aan de binnenkant van de containers worden geplakt. De SavrPak sticker trekt het vocht uit de lucht voordat het condenseert. Natuurlijk is de sticker gemaakt van voedselveilige materialen, en houdt hij het vocht weg bij het voedsel in de containers. De luchtvochtigheid kan door deze techniek meteen tot 45% worden gereduceerd, waardoor het voedsel een stuk langer vers blijft. Volgens Packaging Insights is de houdbaarheid door het plakken van de sticker tot wel 10-14 dagen verlengd. 

 

Bron tekst: AGF & Packaging Insights
Bron beeld: SavrPak