Rond de feestdagen zijn er veel bedrijven die hun medewerkers in het zonnetje zetten door middel van een kerstpakket. Zeker dit jaar is dit voor sommige bedrijven extra belangrijk, maar door de COVID-19 crisis ook een stukje anders. Het nieuwe initiatief Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl is dit jaar met een extra passende actie gekomen: een sustainable kerstpakket. Niet alleen worden met hun kerstpakketten werknemers gewaardeerd, maar helpen ze ook mensen die door de huidige situatie in een financiële crisis terecht zijn gekomen. Bovendien helpen de kerstpakketten die hier worden gemaakt met het tegengaan van voedselverspilling!

 

Sustainable kerstpakket

De webshop Kerspakketten-Thuisbezorgd.nl stelt namelijk ook NO-WASTE voedselpakketten samen voor deze kerst. Dit pakket wordt gevuld met heerlijk eten en drinken wat normaal gesproken de prullenbak in zou verdwijnen. Onder andere zijn dit producten waar een drukfoutje op het label gemaakt is, of producten die dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten maar nog prima te eten zijn. Hiernaast probeert het bedrijf zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale leveranciers. 

De voedselpakketten helpen ook nog eens mee aan een ander goed doel naast het tegengaan van voedselverspilling. Het sustainable kerstpakket kost 30 euro waarvan de helft van het bedrag wordt gedoneerd aan de voedselbank. Tevens worden producten die overblijven ook aan de voedselbank gedoneerd. Op deze manier kunnen ook mensen die het financieel moeilijk hebben in deze tijden genieten van mooie producten tijdens de feestdagen. 

 

Eerlijk Eten

In de kerstpakketten wordt nog een ander bijzonder item toegevoegd. Het boek Eerlijk Eten van uitgeverij Keff & Dessing is namelijk ook inbegrepen. Floortje Dessing zelf pleit ook voor een maatschappij waarin we zuiniger omgaan met eten en voedselverspilling op een grotere schaal proberen te voorkomen. In het boek vind je heerlijke recepten van gezonde Fairtrade producten. 

 

Jasper van Roon, initiatiefnemer:

“Ik erger me eigenlijk al mijn hele leven aan kerstpakketten waarin producten zitten die je over twee jaar uit de kast haalt en alsnog weggooit, omdat je er eigenlijk niets mee kunt of het jouw smaak niet is. Met ons initiatief hopen we bewustwording te creëren. Het is voor iedere ondernemer en werknemer in Nederland goed om stil te staan bij voedselverspilling en bij de mensen die het minder hebben door de crisis die we dit bewogen jaar met zijn allen doorgaan. Armoede ondersteunen in de kerstperiode is toch wel de ultieme kerstgedachte. De afgelopen jaren hebben we al meerdere acties opgezet met de voedselbank en als we ergens respect voor hebben gekregen is het hoe professioneel deze organisatie draait. Daar zou menig bedrijf een voorbeeld aan kunnen nemen. Onze doelstelling? Ieder jaar worden circa 7 miljoen pakketten verkocht. Als we dit jaar 1% van de werkgevers kunnen motiveren om een NO WASTE pakket te kopen, levert dat een miljoen euro op voor de voedselbanken en bereiken we 70.000 gezinnen met onze boodschap. Een droom, maar eentje die in mijn ogen haalbaar is.’’

 

Thuisbezorgd

Vanwege de COVID-19 crisis en de huidige richtlijnen zullen veel feestdagen anders verlopen dit jaar. Gelukkig zorgt Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl er voor dat de sustainable kerstpakketten thuis kunnen worden bezorgd, zodat iedereen ervan kan genieten ongeacht de omstandigheden. 

 

Bekijk hier een video van de makers:

 

Bron tekst: ANP Perssupport & Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl
Bron beeld: Kerstpakketten-Thuisbezorgd.nl