De Emirates Flights Catering (EKFC) is een van de grootste op het gebied voor luchtvaartmaatschappijen. Zij hebben laten weten hun voedselverspilling met 35% te gaan verminderen. Dit geldt voor hun centrale activiteiten in Dubai. Samen met het bedrijf Winnow gaan zij een systeem ontwikkelen voor voedselafval. 

 

Artificial Intelligence

Door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning gaat dit systeem helpen voedselverspilling automatisch in de gaten te houden en te controleren. Een camera, slimme weegschalen en machine learning helpen het systeem te ‘leren’ om verschillende soorten voedsel te herkennen. Zo wordt er gemonitord welk voedsel er weg wordt gegooid in welke hoeveelheden. De financiële en milieukosten van het weggegooide voedsel worden vervolgens berekend. Op deze manier kan er minder worden ingekocht van voedsel wat veel wordt weggegooid. 

“We investeren momenteel in de nieuwste technologieën om onze activiteiten te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Door nieuwe werkmethodes te implementeren, ondersteund door technologie, kunnen we de operationele efficiëntie verder verbeteren. We kijken ernaar uit om ons ambitieuze doel te bereiken om voedselverspilling met meer dan een derde te verminderen in onze centrale operaties.” – Saeed Mohammed, CEO van Emirates Flight Catering

 

Andere initiatieven van EKFC

Eerder heeft EKFC al een poging gedaan om het hele voedselproduct te gebruiken. In het boekjaar 2019-2020 werd er elke dag bijna 500 kg aan voedsel gespaard om verder te worden gebruikt in kleinere producten, of ergens anders te worden gebruikt in het bedrijf. Hiernaast werd er gekeken naar het verbeteren van het laden van F&B tijdens de vluchten. Dit deden ze door consumptietrends aan boord te bestuderen. analyse hiervan vermindert naast de hoeveelheid afval ook het brandstofverbruik door overmatig gewicht van de lading in het vliegtuig. 

 

Bron tekst: Emirates
Bron beeld: Emirates