De startup BestelBewuster heeft recent een gratis instapversie van hun dienst uitgebracht. Deze is bedoeld om het makkelijker te maken voor cateraars om voedselverspilling tegen te gaan in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit doet BestelBewuster met behulp van hun zelf ontwikkelde software. 

 

Investering Rabobank

Afgelopen zomer heeft de startup Rabobank erbij gekregen als financieringspartner. Door middel van de Rabo Innovatielening kan het bedrijf met € 150.000 aan de slag om voedselverspilling tegen te gaan. Hiermee wordt ook bevestigd hoe belangrijk het is dat er meer gedigitaliseerd wordt rondom catering. Duurzaamheid en vermindering van voedselverspilling staan hierbij voorop. 

‘Wij zijn er klaar voor als de kantoordeuren weer open gaan en zorgen dat ontmoeten met catering vanaf dag één zonder verspilling plaatsvindt. Die rol van ontmoeten wordt onwijs belangrijk. Werknemers hebben hier behoefte aan in een wereld waar thuiswerken de standaard wordt’, laat Bruce Westeneng, co-founder van BestelBewuster weten.

 

Gratis versie

Om deze taak nog gemakkelijker te maken heeft BestelBewuster een gratis instapversie van hun software uitgebracht voor bedrijven. Hiermee proberen ze de bewuste keuze te stimuleren bij meer mensen. Elk bedrijf kan met deze software meer bewust omgaan met hun catering. Ook mensen die thuiswerken kunnen met deze software lunchafspraken met collega’ s inplannen.

‘Ondernemen in coronatijd is uitdagend, maar zorgt ook voor creativiteit. Zo is de instapversie geboren en zijn wij ons gaan verdiepen in andere branches. Met de toevoeging van één van onze add-ons voegt de BestelBewuster software ook meteen waarde toe in meerdere sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg’, aldus Niek Storm, co-founder van BestelBewuster.

 

BestelBewuster Software

Door middel van de software die beschikbaar wordt gesteld kunnen genodigden zelf cateringmomenten aanmaken en daarin wordt een bewuste keuze ondersteund vanuit het aanbod van de beschikbare of gewenste cateraar. Als een van de genodigden niet aanwezig kan zijn wordt de bestelling automatisch geannuleerd, zodat er geen voedsel wordt verspild. 

 

Bekijk hoe de tool werkt!

 

Bron tekst: Misset Horeca
Bron beeld: Unsplash