PLUS zet zich in om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat begint met bewust inkopen waardoor de supermarktketen zo min mogelijk voedsel weggooit. Blijven er toch producten over dan zoekt PLUS actief naar alternatieven. De samenwerking met Too Good To Go is daar een succesvol voorbeeld van. Vandaag maken PLUS en TGTG daarom bekend dat de samenwerking wordt geïntensiveerd en uitgebreid. Op deze manier wil PLUS nog meer bijdragen aan een wereld zonder voedselverspilling.

Het gezamenlijk doel van PLUS en TGTG is het tegengaan van voedselverspilling. De eerste PLUS supermarkt startte op 6 februari 2019 met Too Good To Go. Intussen is de samenwerking tussen PLUS en Too Good To Go een succes en doen al 80 PLUS winkels mee. Tot nu toe heeft PLUS samen met klanten al 165.000 maaltijden gered. Dit draagt bij aan een groenere planeet, doordat de verspilling van 412.500 kg CO2-uitstoot is bespaard.

Hoe werkt Too Good To Go?

Too Good To Go brengt mensen samen in de strijd tegen voedselverspilling. Winkels en supermarkten met overgebleven producten worden via de app van Too Good To Go verbonden aan consumenten. De app laat zien welke winkels en supermarkten in de buurt eten over hebben en voor welke prijs gebruikers de zogenaamde Magic Box kunnen ophalen. Het tegengaan van voedselverspilling leeft ook onder consumenten. Intussen heeft de app in Nederland al meer dan 2 miljoen gebruikers.

Bijdragen aan een wereld zonder voedselverspilling

Marlijn Simons, Manager Corporate Communicatie en MVO bij PLUS: “Dankzij Too Good To Go redden we dagelijks onverkochte producten in onze winkels. Zo dragen we bij aan een verandering, een wereld zonder voedselverspilling is een betere wereld. Too Good To Go is een mooi initiatief en laagdrempelig in gebruik. Hierdoor kunnen we samen met klanten iets goeds doen en blijven genieten van goed eten. Het is bovendien makkelijk te implementeren in onze winkels en medewerkers vinden het leuk om een Magic Box samen te stellen. Too Good To Go sluit heel goed aan op de ambitie van PLUS om minder voedsel te verspillen.”

Joost Rietveld, Country Manager van Too Good To Go: “Ik zie dat alle deelnemende PLUS ondernemers enorm gemotiveerd zijn om voedselverspilling aan te pakken. De teams zetten zich iedere dag vol enthousiasme in om mooie Magic Boxen samen te stellen en dat zorgt ervoor dat een hoop eten wordt gered in plaats van verspild. Ik ben trots dat we de samenwerking met PLUS uitbreiden. Zo kunnen we op nog grotere schaal samen impact maken!”.

Voedselverspilling in Nederland

Elk jaar wordt er tussen de 1,7 en 2,5 miljoen eten weggegooid. Per persoon in Nederland is dat ongeveer 41 kilo en 57 liter drinken dat verspild wordt. Zonde. Niet alleen van de heerlijke producten, maar ook van de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu – het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Ook meedoen met Too Good To Go?
Download gratis de app Too Good To Go in de App Store en Google Play Store.

Bron: Persbericht PLUS