07-09-2017 | In 2013 begon Thomas (27) aan een niet bestaand beroep, namelijk Wastewatcher. Hij koos voor deze naam, omdat het Nederlandse ‘prullenbakkijker’ toch iets minder goed in de mond lag. Maar ja, hoe begin je een niet bestaand beroep? Een niet bestaand beroep promoot je door het door te vertellen en dus ging Thomas op de bühne staan.

Gesterkt door zijn zakelijke inzicht als bedrijfseconoom, kennis uit zijn afstudeeropdracht naar voedselverspilling in de horeca en anekdotes door zijn ervaringen als kok ging Thomas de uitdaging aan en pakte de handschoen op om het voedselverspillingsverhaal door te vertellen.

Nu, anno 2017, heeft Thomas dit niet bestaande beroep tot een BV gebracht dat vier man sterk is, de Wastewatchers BV. Wastewatchers bestrijdt voedselverspilling in de professionele horeca door middel van haar diensten: abonnementen en diensten. Tezamen met grote cateraars, hotels, ziekenhuizen en de Rijkswaterstaat vecht ze tegen voedselverspilling met zowel economische als ecologische motieven.

Thomas is key-notespreker op de ledendag van Innofood naast Selma Seddik van Instock. Ook vindt de uitreiking van de Innofood Award weer plaats en zijn er drie interessante workshops.

Kijk voor het uitgebreide programma en aanmelden voor de ledendag in onze agenda.

Bron: Food-nutrition.nl