08-04-2019 | De app Too Good To Go is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf heden doet het dit ook in samenwerking met meubelgigant IKEA.

IKEA mag dan wel vooral bekend staan om zijn goedkope doe-het-zelfmeubels, maar we mogen niet vergeten dat het bedrijf ook een restaurant heeft. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen naar IKEA gaan, niet van plan zijn om iets te kopen en even gaan lunchen of dineren in het restaurant van de winkel met de befaamde Zweedse balletjes. Net zoals alle restaurants zijn er hier aan het einde van de dag voedseloverschotten die al dan niet weggegooid worden. Dit is waar de app Too Good To Go een handje toesteekt.

Too Good To Go is een bekende app waarmee gebruikers tegen een lage prijs voedseloverschotten van restaurants en winkels kunnen kopen zodat die aan het einde van de dag niet in de vuilnisbak eindigen. Voortaan is dit ook mogelijk bij IKEA. Gebruikers zijn weliswaar niet zeker van wat ze krijgen. Er is namelijk alleen de mogelijkheid om een “verrassingspakket” te bestellen. Hierin kunnen o.a. de geliefde Zweedse balletjes zitten, maar eveneens een hotdog of iets anders in het aanbod van de meubelgigant.

De app Too Good To Go is tot slot gratis te downloaden in de App Store (iOS) en de Play Store (Android).

Bron: TechPulse