Door middel van een nieuwe technologische ontwikkeling kan binnenkort de houdbaarheid van AGF worden verlengd. Belmark en PerfoTec zijn samen bezig met het ontwikkelen van een lasertechniek waardoor niet alleen voedselverspilling, maar ook de CO2-voetafdruk kan worden verminderd. 

De doelstelling van bedrijf Belmark is om de versmarkt in Amerika te verbeteren. Om dit te bereiken bieden ze een groot aantal verschillende diensten en producten aan met betrekking tot verpakkingen. Het bedrijf is gevestigd in Wisconsin, en heeft daarnaast verkoopteams over de rest van het land verspreid. Om het beste verpakkingsmateriaal te kiezen werken de verkoopteams nauw samen met hun klanten. 

De nieuwe technologische stap om houdbaarheidsdata van AGF te verlengen gebruikt in het eerste stadium een Fast Respiration Meter. Deze verzamelt metingen van het product met betrekking tot zuurstof en koolstofdioxide. Hierna wordt door technisch personeel een analyse van de gegevens gemaakt met behulp van software van PerfoTec. Om de kwaliteit van het product zo goed mogelijk te behouden wordt vervolgens het optimale aantal micro-laser perforaties gekozen. Dit leidt in combinatie met de grootte van de perforaties naar een zo lang mogelijke houdbaarheid van de AGF producten.

Belmark is de samenwerking aangegaan met PerfoTec vanwege technologie op gebied van MAP-verpakkingen die voornamelijk voor verse AGF worden gebruikt. PerfoTec’s lasertechnologie is dan ook de enige ter wereld die beschikt over een gepatenteerd closed loop-camerasysteem. De OTR (zuurstofoverdrachtsnelheid) van elk verpakt versproduct wordt gegarandeerd doordat elke perforatie gecontroleerd wordt door het systeem. Geen enkel ander Noord-Amerikaans bedrijf kan tot nu toe hetzelfde systeem aanbieden.

 

Bron tekst: agf.nl
Bron beeld: Pexels