okt 25, 2019 | Op de agenda
Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector is een van de grootste verspillers; alleen al in Nederland zo’n 51 miljoen kilo (14 procent van het landelijke totaal) per jaar. Maar gelukkig kunnen we daar samen wat aan doen met de Horeca...
okt 22, 2019 | Algemeen, Horeca, Instellingen, Nieuws
Het Van der Valk Hotel in Arnhem heeft hun voedselverspilling met maar liefst 55 procent weten te verminderen. Met behulp van adviezen van WasteWatchers hebben ze dit kunnen bereiken. Voornamelijk werd de vermindering in voedselverspilling gehaald bij de ontbijt-,...
okt 16, 2019 | Algemeen, Horeca, Instellingen, Nieuws, Tech en ontwikkelingen
Per jaar verdwijnt er bijna 150 miljoen kilo voedsel in de afvalbak bij horecaondernemingen, terwijl dit vaak nog prima te eten is. Door middel van een afvalmonitor geïntroduceerd door Zero Foodwaste wordt nu geprobeerd voedselverspilling terug te dringen. In de...
okt 15, 2019 | Op de agenda
Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveert Instock een ‘All You Can Rescue’ diner. Het restaurant dat sinds 2014 voedselverspilling op de kaart zet, vraagt hiermee aandacht voor een beter voedselsysteem. Gasten kunnen deze avond voor een vast bedrag...
okt 15, 2019 | Algemeen, Horeca, Nieuws
Op woensdag 16 oktober, tijdens Wereldvoedseldag, serveert Instock een ‘All You Can Rescue’ diner. Het restaurant dat sinds 2014 voedselverspilling op de kaart zet, vraagt hiermee aandacht voor een beter voedselsysteem. Gasten kunnen deze avond voor een vast bedrag...