De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom roept Support Your Locals heel Nederland op om de lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. De eerste initiatieven onder de vlag van #supportyourlocals zijn al ontstaan in Amsterdam en Utrecht. 

 

#supportyourlocals pakket Amsterdam bezorgt tot aan de deur

In de regio Amsterdam hebben Mama bakkerij, melkboer MOMA, Instock, Brandt & Levie worstmakers en Lindenhoff zich verenigd. Samen bieden zij per direct een box vol basisingrediënten aan die na bestelling direct thuis worden bezorgd. Mede-initiatiefnemer Samuel Levie: “Voedselproducenten zitten in zwaar weer en met #supportyourlocals willen wij hen zoveel mogelijk steunen. Daarom maken wij pakketten waar iedereen blij van wordt! Ze zitten vol met: groenten, fruit, zuivel, brood en vlees. En wie nu bestelt, krijgt er zelfs een wc-rol bij”. Alle boxen zijn met veel aandacht voor hygiëne ingepakt. Bestellingen zijn vanaf dinsdag 17 maart te plaatsen en vóór 14:00 uur besteld is de volgende dag na 12:00 uur bij jou op de stoep bezorgd door e-bakkie.

 

Korte ketens in heel Nederland

Niet alleen in de regio Amsterdam maar in heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de coronacrisis. Support Your Locals roept dan ook iedereen op om soortgelijke korte ketens om te zetten en zo lokale voedselondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. Zo kunnen de producenten blijven doen waar ze goed in zijn én voorkomen we dat er onnodig voedsel wordt verspild. Bovendien kan de consument zo blijven genieten van de beste producten. Help elkaar vooruit en doe mee!

 

Hoe kan jij helpen?

Koop een lokale voedselbox bij jou in de buurt of als die er nog niet is, neem zelf initiatief. Kijk onder de #supportyourlocals welke initiatieven er al zijn of vraag eens na bij jouw buurtrestaurant, boer, winkel of voedselproducent. Woon je in Amsterdam? Bestel dan het #supportyourlocals Amsterdam pakket. Ben je zelf een initiatief aan het starten maak deze dan kenbaar met de #supportyourlocals

 

Kijk op www.supportlocals.nl voor meer informatie over het plaatsen van je bestelling!  

Support Your Locals is landelijke campagne om lokale voedselproducenten zo snel mogelijk te steunen. De campagne wordt gedragen en gesteund door Mama bakkerij, melkboer MOMA, Instock, Brandt & Levie worstmakers, Lindenhoff, Food Cabinet, E-bakkie en Miljuschka Witzenhausen. Kijk ook op Miljuschka’s website voor recepten en inspiratie. 

 

Bron: persbericht #SupportYourLocals