Door de coronacrisis wordt alle horeca momenteel zwaar getroffen. Ook cateringbedrijf Hutten moest vele horeca-, event- en cateringlocaties sluiten. Om de productie in beweging te houden werd er gekeken naar distributiekanalen waarmee een samenwerking kon worden aangegaan. Zo kwamen de producten van Hutten bij de supermarkt Coop in het schap te liggen.

Hutten laat via haar Facebookpagina weten een samenwerking met Coop aan te gaan. “Wij moesten onze horecalocaties sluiten, maar dankzij Coop Supermarkten kunnen we tijdens de paasdagen toch een heerlijk diner verzorgen met de producten van ‘Samen thuis uit eten’. Wij zijn blij en trots dat we dit zo snel met elkaar hebben opgezet met Coop en Smeding Groenten en Fruit.” Samen hebben Hutten en Coop vijf producten, waaronder twee soepen, twee ragoutvarianten en een Bourgondische rollade, samengesteld die vanaf 3 april in alle Coop supermarkten verkrijgbaar zijn.

Samenwerking

Coop is deze samenwerking aangegaan om Hutten te helpen in deze crisistijd. Ze melden in hun folder; “Coop heeft een hart voor de horeca. Coop biedt producten van Hutten aan om hen een helpende hand te bieden. Doe mee en steun de horeca ook. Net zo lekker als normaal in een restaurant van Hutten, nu met Pasen ‘samen thuis uit eten’.” Coop liet weten dat ze enorm respect hebben voor Hutten als bedrijf, en dat ze foodservicebedrijven die door de coronacrisis getroffen worden graag helpen. Deze samenwerking tussen Coop en Hutten is echter niet nieuw. Rondom kerst hadden ze al eens eerder samengewerkt. De kwaliteit en filosofie van Hutten was daardoor ook niet onbekend voor ze.

Hutten is niet de enige die aan samenwerking is aangegaan met een supermarktketen. Zo is ook Marco Blokland van restaurant Hoeve Kromwijk in Zoetermeer een samenwerking aangegaan met twee Plus winkels in zijn regio. Zo worden lokale horecagelegenheden toch nog geholpen tijdens deze crisis

 

Bron:Missethoreca.nl
Beeld: Pexels.com