Door de momenteel lopende coronamaatregelen kunnen veel boeren en kwekers hun afzet niet kwijt. Het leidt tot belemmering van de productie, handel en verkoop van verse producten. Er zijn al veel problemen gemeld frietaardappellen, asperges en aardbeien. Regionale land- en tuinbouw organisaties zijn om deze reden de Facebookpagina Koop Onze Oogst gestart.

Boeren kunnen op de Facebookpagina Koop Onze Oogst hun overschot aan producten plaatsen waar ze op het moment geen afzet voor hebben. Bedrijven en consumenten kunnen daar dan op reageren en deze producten kopen. Ook reageren initiatieven zoals maaltijdboxen hier op. Een woordvoerder van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw organisatie laat weten dat er al veel gebruik wordt gemaakt van dit platform en dat hierdoor vraag en aanbod toch bij elkaar worden gebracht.

Ook siertelers kunnen gebruik maken van dit platform. “Siertelers hebben het nu supermoeilijk dus we hopen dat ze een deel van hun oogst toch kunnen afzetten.” Door de gratis bezorgservices van Bolt in Amsterdam zijn al meer dan 2 miljoen tulpen gered. “Het is de kunst om partijen te vinden om mee samen te werken die de producten bij de consument kunnen krijgen. Wij hopen met dit soort goede ideeën om consumenten en telers met elkaar te verbinden en te bereiken via Koop Onze Oogst.De missie van Koop Onze Oogst is dan ook dat boeren en consumenten elkaar helpen.

Boeren en kwekers die hun producten via deze Facebookpagina afzetten krijgen ook een eerlijke prijs voor hun producten. “Het heet niet voor niets Koop Onze Oogst.” Ook worden initiatieven zoals Support Your Local en EtenOver gepromoot via dit platform.

Bekijk de Facebookpagina 

 

Bron: Greenity.nl