PerfoTec heeft een innovatieve manier van verpakken genaamd de Modified Atmosphere Packaging (MAP). Door middel van nieuwe technieken probeert het bedrijf voedsel te verpakken op een veiligere, duurzamere en goedkopere manier. Het doel is de vermindering van afval en kosten, omdat de productiviteit wordt verbeterd. Dit doen ze door middel van het Laser Perforation System.

“De afgelopen weken is de wereld geconfronteerd met het belang van hygiëne en zo ook bij de AGF-afdeling in de supermarkt. Er is een afkeer ontstaan van het oppakken van losse, onverpakte, producten die ook andere klanten hebben aangeraakt. Hiernaast bestaat tegenwoordig al een bewuste behoefte om de milieu impact van plastic en voedselverspilling te verminderen. We winkelen bewuster, niet meer dagelijks maar een of twee keer per week en we kopen steeds meer verse producten online. Een langere houdbaarheid van verse producten is nu een belangrijker en actueler item dan ooit.” – PerfoTec

Naast de huidige systemen heeft PerfoTec nu ook een biologisch afbreekbare verpakking gelanceerd genaamd de PerfoTec C+ Film. Deze bestaat uit een composteerbare folie waarin door middel van een laser microperforaties zijn gemaakt. Deze folie zorgt er voor dat veel verse AGF-producten een langere houdbaarheidsdatum krijgen. Dit geldt voor zowel gekoelde als ongekoelde producten. Vooral bij aardappelen is er een groot verschil te zien; ze spruiten minder snel. 

Hoe werkt het?

Door microperforaties die met de laser worden toegepast wordt het zuurstofniveau verlaagd. Dit leidt tot een vertraagd proces van veroudering. De afbreekbare versie van de folie verlaagd het zuurstofgehalte nog verder dan de eerdere versies. 

 

Bron tekst: AGF.nl
Bron beeld: Pexels