Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspillin­g. Daarom start Verspilling is Verrukkelijk een crowdfunding om ervoor zorgen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven vechten tegen voedselverspilling. 

Het ondernemerscollectief Verspilling is Verrukkelijk verleidt bedrijven en consumenten met bijzondere producten en creatieve campagnes om ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan. Ze maken een groot assortiment aan lekkers en moois. Denk aan soep van overgebleven tomaten, koekjes gemaakt van gered brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen. Ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, worden zo verwerkt tot een waardevol product.

 

Verspilling is Verrukkelijk

Het collectief heeft inmiddels veel impact gemaakt. Zo lanceerden ze als eerste ter wereld een no-waste supermarktschap, zetten ze voedselverspilling bij cateraars letterlijk en figuurlijk op de kaart en verkochten ze in 2019 maar liefst 22.000 kerstpakketten. Maar de coronacrisis zorgt voor een enorme uitdaging. Veel aangesloten ondernemers zijn voor een groot deel afhankelijk van de omzet afkomstig van cateraars, horeca en speciaalzaken. De omzet van deze kanalen is nu gedeeltelijk weggevallen.

 

Crowdfunding

Verspilling is Verrukkelijk heeft een krachtige beweging op gang gebracht. Ze willen nog meer impact maken en als collectief nog meer mensen bereiken met hun boodschap. Niet alleen nu, maar ook na de crisis. Daarom zijn ze de Verspilling is Verrukkelijk crowdfunding gestart. Je kunt via www.crowdaboutnow.nl/verspillingisverrukkelijk een pakket kopen met allerlei lekkere en mooie producten van de ondernemers die gemaakt zijn van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Het is ook mogelijk om een pakket te doneren aan de Voedselbank. Want de voedselbanken hebben door de coronacrisis een grote behoefte aan voedsel.

De ondernemers roepen iedereen op om een box te kopen of te doneren en zo op een verrukkelijke manier eten te redden en tegelijkertijd ondernemers te helpen. De campagne loopt tot en met 14 juni 2020.

Bron: persbericht
Beeld: Verspilling is Verrukkelijk