Door het coronavirus is de vraag naar de producten van Nederlandse veehouders door de horeca sterk gedaald. De koelvrieshuizen waar het voedsel wordt bewaard beginnen vol te raken waardoor het weggegooid dreigt te worden. Diervoerspecialist Trouw Nutrition vond het de hoogste tijd om de boeren een handje te helpen: boerproeverij-boxen.

Boerproeverij-boxen

Samen met veehouders werkt Trouw Nutrition aan de oplossing van dit probleem. Samen startten ze het Boerproeverij-initiatief. Er zijn twee pakketten samengesteld met de beste producten direct van de boerderij op de BBQ of bij de borrel: de Boerproeverij BBQ-box en de Boerproeverij Borrelbox.

Eerlijke prijs

Normaal gesproken leveren de veehouders aan de horeca, maar nu is dit pakket te koop voor echte liefhebbers. De boxen worden zonder winstoogmerk in de markt gezet. Ook krijgen de veehouders een eerlijke prijs en voedselverspilling wordt voorkomen.

Tijdelijk initiatief

Nu de horeca weer open is, is het idee om de boxen nog tot half juli beschikbaar te stellen op de website. De boxen zijn bedoeld als een tijdelijk initiatief tot wanneer de veehouders weer als vanouds kunnen leveren aan de horeca.

Tot 15 juli is de box te bestellen. wees er dus snel bij!

Bron: Boerproeverij
Beeld: Pexels