Op 29 september is het de International Day of Awareness of Food Loss and Waste. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor voedselverspilling. De opzet komt vanuit de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (VN). Het is de bedoeling dat er op deze dag wordt nagedacht over oplossingen voor voedselverspilling wereldwijd. 

Dit jaar is het voor de eerste keer dat de internationale dag in het teken van voedselverspilling plaats zal vinden. Andorra en San Marino hebben een grote rol gespeeld in het op de kaart krijgen van deze dag. Daarnaast heeft de VN’s Voedsel en Landbouw organisatie een nieuw platform in elkaar gezet om de boodschap van deze dag te ondersteunen. Dit platform bundelt informatie over verschillende dingen zoals metingen, reducties en beleid. Daarnaast zijn er op het platform ook voorbeelden te vinden van succesvolle modellen die zijn toegepast om voedselverlies en -verspilling over de hele wereld te verminderen.

De directeur van de Voedsel en Landbouw organisatie van de VN dringt individuen en bedrijven er tijdens het bekendmakingsevent op aan om hun beleid op een verantwoorde manier aan te passen en te promoten. Het is belangrijk om een voedselverlies en -verspilling zo goed mogelijk aan te pakken en de internationale dag een zinvol karakter te geven volgens de directeur.

 

Voor meer informatie houdt deze link in de gaten:

Meer informatie over deze dag!

Bron tekst: Eurofoodbank, MSN news & Samen Tegen Voedselverspilling
Bron beeld: Unsplash