Fabrikant van verpakkingen en papier, Mondi, heeft samen met de Beierse bioteler BIOhof Kirchweidach een duurzame verpakkingsoplossing ontwikkelt. De plastic verpakking van 500 gram tomaten van Penny-supermarkten wordt vervangen door een kartonnen verpakking.

 

Coral Tray

De nieuwe verpakking, genaamd Coral Tray, is geheel recyclebaar en plasticvrij en voldoet hiermee aan de wens van BIOhof. De oude verpakking bestond uit 2,5 gram plasticfolie per verpakking en de nieuwe verpakking is gemaakt van hernieuwbaar materiaal en gerecycled golfkarton. In Europa heeft dit een gemiddeld recyclingpercentage van meer dan 80%.

De naam Coral Tray is te danken aan haar gelijkenis met koraal. Maar ook aan haar bijdrage aan het verminderen van plastic afval, wat uiteindelijk leidt tot minder vervuiling van de zeeën.

 

Aantrekkingskracht in het schap

Manager productinnovatie bij Mondi Jan Blankiewics zei: “Bij Mondi streven we naar duurzame ontwerpen en we waren blij samen te mogen werken met BIOhof aan het uitbreiden van haar portfolio duurzaam verpakte producten. De Coral Tray ziet er aantrekkelijk uit in het winkelschap. De expertise van Mondi heeft ervoor gezorgd dat de perfecte balans tussen een goed zich op het verpakte product, stevigheid en stapelbaarheid werd gecreëerd.”

Penny-supermarkten volgt een lange termijn duurzaamheidsstrategie, waarin verpakkingen centraal staan. Hierbij wordt ook altijd gelet op in de context van de strijd tegen voedselverspilling. Patricia Brunn, categoriedirecteur bij Penny laat weten dat ze erg blij is met de ontwikkeling van deze volledig recyclebare kartonnen verpakkingen.

Florian Steiner, algemeen directeur van BIOhof Kirchweidach laat weten dat dankzij de stabiliteit van de verpakking het product erg goed beschermd is tegen beschadigingen. De tomaten kunnen ademen in de verpakking waardoor er minder risico is op schimmelvorming.

 

Klantgerichte aanpak

Coral Tray is het gevolg van de succesvolle klantgerichte aanpak van Mondi, EcoSolutions, die klanten helpt bij het ontwikkelen van duurzame verpakkingen. Doordat BIOhof samenwerkte met Mondi waren ze in staat om over te stappen op een duurzame verpakkingsoplossing die er ook nog aantrekkelijk uitziet.

 

Bron: AGF.nl