Too Good To Go lanceert een magazine in het teken van voedselverspilling tegengaan, genaamd Eetlust. Jaarlijks wordt er door Nederlanders nog steeds zo’n 34 kilo per persoon aan eetbaar voedsel weggegooid. Hier wil Too Good To Go verandering in brengen, voornamelijk door mensen kleine aanpassingen in hun dagelijks leven te laten maken. Op een ludieke manier proberen ze met dit magazine voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Alle restjes die aan bod komen worden in dit magazine in verleidelijke recepten verwerkt. Op de cover van het gratis magazine is Freddy Tratlehner van de Jeugd van Tegenwoordig te zien, ook wel bekend als Vjeze Fur. 

In het magazine praat Freddy over wat hij allemaal in zijn koelkast heeft liggen en vertelt hij eerlijk over allerlei valkuilen die hij tegenkomt op het gebied van voedselverspilling. Naast Freddy komen er bekende chefs aan bod in het Eetlust Magazine die vertellen over hun geheimen in de keuken. Door eten en bijvoorbeeld meal prepping op een ‘sexy’ manier aan bod te laten komen hopen ze een breed publiek te bereiken. 

‘Er zijn zoveel lekkere dingen in je keuken en koelkast te vinden die zonder pardon de prullenbak ingaan. Dat is toch zonde?! En daarmee hebben we super veel negatieve impact op het klimaat terwijl we juist nu betere dingen moeten doen voor een beter klimaat. Niet per se een sexy onderwerp, maar wel een sexy magazine zodat jij minder eten weg gaat gooien.’ – Freddy Tratlehner

 

Minder verspillen is verleidelijk

Marieke Graat, Head of Marketing van Too Good To Go, vertelt dat eten soms behoorlijk lustopwekkend kan zijn, maar toch wordt er veel verspild. Graat vertelt hierover: “Ondanks dat we eten ongelooflijk lekker en soms zelfs sexy vinden, gaat er iets gruwelijk mis. Een derde van al het eten wordt verspild. Doodzonde! Wij winden ons hierover op. Bij Too Good To Go zijn we iedere dag bezig om voedselverspilling te verminderen. Met dit magazine willen we laten zien dat de grootte er niet altijd toe doet en dat een lelijkerd ook lekker is. Laat je opwinden over voedselverspilling en breng wat extra pit in je keuken.”

 

Van het magazine is een beperkte oplage gratis te bestellen via de onderstaande link. Als de voorraad op is, is het magazine alleen digitaal nog toegankelijk!

Bestel hier het Eetlust Magazine

 

Bron tekst: Too Good To Go
Bron beeld: Too Good To Go