Wageningen Food & Biobased Research heeft een bewaaradvies tool ontworpen om telers van appels en peren te helpen met het instellen van bewaarcondities van deze vruchten. Door dit bewaaradvies kan voedselverspilling worden teruggedrongen. 

 

Bewaaradvies Tool

De tool helpt telers met het instellen van bewaaradvies wat specifiek bedoeld is voor appels en peren. Niet alleen de telers hebben hier baat bij, maar ook de bewaarders en loonkoelers. Naast de kennis die al beschikbaar is bij de telers, helpt de tool met het adviseren van condities, zoals bijvoorbeeld temperatuur, CO2 en O2. Daarnaast doet de tool dit met oog op de omstandigheden, zoals het ras van de appels en peren, maar ook de pluk, het type, de bewaarinstallatie, en de klimaatzone. Met deze hulp en met de bestaande kennis vanuit Wageningen University & Research, kan er een betere keuze gemaakt worden over het instellen van de bewaarcondities. Hiermee wordt de houdbaarheid van het hardfruit verlengd.  

 

Abonnement

De nieuwe tool zit inbegrepen in het WUR fruit consultancy abonnement en is voor bestaande gebruikers gratis beschikbaar. Het advies wordt per mail opgestuurd een aantal minuten na het invullen van alle relevante gegevens. Blijven er toch nog vragen over? Deze kunnen worden gesteld aan een expert van de WUR. Een lidmaatschap voor de fruit consultancy is beschikbaar vanaf 250 euro per jaar. Een voorbeeld van het bewaaradvies vind je hier.

 

Meld je aan voor de Bewaaradvies Tool

 

Bron tekst: Nieuwe Oogst  & WUR
Bron beeld: Unsplash