[EDIT: door de coronacrisis is het onderstaande event helaas gecancelled]

In september wordt er in Rotterdam het jaarlijkse ISWA World Congress georganiseerd. Elk jaar is een andere wereldstad de host van het congres over waste management. Dit jaar zal het congres focussen op een groot aantal problemen zoals recycling, het behandelen en verwerken van afval, en de circulaire economie. Dit zijn problemen die volgens de organisatie van ISWA overeenkomen met de ambitie van Rotterdam om de leiding te nemen in het creëren van een circulaire economie. 

De organisatoren van het congres dit jaar zijn de NVRD, waar afvalbeheer op nummer een staat, en de stad Rotterdam. Het doel van Rotterdam is om in 2050 een circulaire economie te zijn, waarin er geen afval meer bestaat. De stad is vooral gefocust op het transformeren van afval naar nieuwe middelen voor gebruik en het faciliteren van banen in een circulaire economie.

Het programma van het congres is gebaseerd op een interactieve omgeving. De onderwerpen die naar voren zullen komen zijn onder andere waste treatment, recycling, de circulaire economie, innovatie in steden, zwerfvuil in het mariene milieu, en bouwafval. Er zullen verschillende kamers en lay-outs zijn waardoor een interactieve omgeving gecreëerd wordt. Het is de bedoeling dat er in de loop van de conferentie een statement of memorandum wordt gevormd wat aan het einde wordt gepresenteerd. 

Datum: 28-30 september 2020
Kosten: Klik hier
Locatie: World Trade Center, Rotterdam

Registreer je hier!

 

Bron beeld: ISWA 
Bron tekst: ISWA