Roompot Vakantieparken is een samenwerking aangegaan met Too Good To Go waardoor er jaarlijks zo’n 20.000 maaltijden gered kunnen worden. Er zijn op dit moment 19 verschillende parken van Roompot die dagelijkse overschotten aanbieden in de app van Too Good To Go. De zogenaamde ‘Magic Boxen’ worden met verschillende soorten vers voedsel gevuld, zoals groenten, vlees, zuivel, en borrelhapjes. 

De producten die de boxen in gaan zijn afkomstig vanuit de supermarkten en horeca op de parken van Roompot. Hier hebben zij eerder al geprobeerd voedselverspilling tegen te gaan door voorraadbeheer te perfectioneren. Het bleek echter toch dat er nog dingen overbleven. Wanneer producten de THT of TGT bijna hebben bereikt moeten deze de winkel uit. Nu worden deze producten via Too Good To Go aangeboden.

 

Verassingsbox

Wat er in de boxen zit, blijft voor de consumenten een verrassing. De enige informatie die zij wel hebben is dat de producten in de doos tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Ze zullen dus wel redelijk snel geconsumeerd moeten worden, maar zijn dus ook tegen een lagere prijs te koop. De boxen zullen een waarde hebben van 14,99 en zijn te koop voor 4,99. 

Om ook de verspilling van plastic te voorkomen worden gasten gevraagd bij voorkeur hun eigen tas mee te nemen. Op deze manier hoeven er geen extra plastic tasjes uitgegeven te worden.

 

Verminderen CO2-uitstoot

Naast de vermindering van voedselverspilling werd er eerder al aangekondigd dat ook de CO2-voetafdruk verminderd zou worden. Roompot is eind februari overgeschakeld op bio-propaangas waar 78% van de CO2 uitstoot verminderd werd. Hiernaast zal de samenwerking met Too Good To Go ook nog eens een vermindering van ongeveer 40.000 kg CO2 kunnen betekenen.

 

Bron: Roompot
Beeld: Too Good To Go