Dit najaar brengt David Attenborough, bekend van Planet Earth en Our Planet, een nieuwe documentairefilm uit, David Attenborough: A Life On Our Planet. De film gaat dieper in op het verkennen van de planeet en het beschermen ervan voor toekomstige generaties. De documentaire zal wereldwijd in bioscopen worden vertoond.

A Life On Our Planet vertelt de 93-jarige Attenborough zijn verhaal. Het is als het ware een ooggetuigenverslag van een leven op aarde. Attenborough heeft waarschijnlijk meer van de wereld gezien dan wie dan ook. Hij bezocht alle continenten, ontdekte de meest verborgen plekken en maakte de meest impactvolle natuurfilms. Hij heeft de wonderen van wereld gezien, maar hij zag tijdens reizen zag ook de impact van de mensheid en het verval van de natuur. “We putten de wereld uit.” aldus Attenborough.

Toekomstvisie

In de documentairefilm vertelt de Attenborough zijn belangrijke verhaal en zijn visie op de toekomst. Hoe we samen moeten werken met de natuur, in plaats van haar uitputten en tegenwerken. Want Attenborough vertelt in een interview: “het is nog niet te laat, maar het is wel onze laatste kans”.

Op 28 september gaat de film wereldwijd in première. Bezoek www.attenborough.film voor meer informatie over in welke bioscopen de film te zien zal zijn. Na vertoning in de bioscoop wordt in het najaar de documentairefilm gelanceerd op Netflix. De Netflix-première staat nu op 4 oktober gepland.

Bekijk de trailer van A Life On Our Planet:

 

Bezoek Ourplanet.com voor het hele artikel.