aug 27, 2019 | Algemeen, Horeca, Nieuws
De voedselverspilling bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is met twee derde teruggebracht door inzet van het lunchconcept: Het Pauzeplein. Door lunches niet meer per vergadering aan te bieden maar meer...
aug 23, 2019 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
“Hoe kunnen we gezamenlijk voedselverspilling tegengaan? We moeten slimmer en zuiniger omgaan met ons voedsel. Een van die oplossingen zit in het verwaarden van nevenstromen. Heeft u ideeën of vragen over de inzet van plantaardige nevenstromen naar voedingsmiddelen,...
aug 22, 2019 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
Voedselbanken Nederland en Dirk gaan een landelijke samenwerking aan om meer voedsel te redden. Na een testperiode in enkele filialen doneren nu alle filialen van Dirk goed voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum zit aan lokale voedselbanken. Groei in aantal...
aug 22, 2019 | Algemeen, Nieuws
In 2016 was het streven van Spanje de voedselverspilling in het land te halveren vóór 2030. Dit werd met de aanname van de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties beloofd. Met meer dan 84 procent van de eetbare producten die direct (zonder...
aug 21, 2019 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
In de nieuwe winkel van OzHarvest worden verlepte wortelen en conserven bonen waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is met respect behandeld. Overrijpe tomaten, die anders weggegooid zouden worden, liggen hier prachtig uitgestald, evenals appelen en bananen. Deze...