aug 19, 2019 | Boeren en tuinders, Nieuws, Onderzoeksnieuws, Supermarkten en retail
Groente en fruit met een afwijkende vorm, kleur of beschadiging worden door veel supermarkten niet verkocht. Uit onderzoek van Radar onder 30.000 consumenten geeft 98% aan misvormde groente en fruit wel te willen kopen, mits beschikbaar en tegen een gunstige prijs....
aug 16, 2019 | Algemeen, Horeca, Nieuws
In de Haarlemse horeca zijn er al diverse initiatieven om te voorkomen dat er voedsel verspild wordt. Voorbeelden hiervan zijn de Doggy Bag en de Tenminste-Houdbaar-Tot-diners. De gemeente Haarlem stimuleert projecten die voedselverspilling tegen gaan. In Nederland...
aug 15, 2019 | Algemeen, Nieuws, Producenten
De afvalberg helpen verkleinen? Dat is wat Jim Vrancken (41) en Tamara Eevers (40) in hun traiteurszaak OnivO in Rillaar bij Aarschot proberen te doen. Met de overschotten van hun gerechten maken ze sinds kort andere kant-en-klare gerechten, die je tegen een mooi...
aug 15, 2019 | Algemeen, Nieuws, Tech en ontwikkelingen
In Mexico wordt jaarlijks minstens twintig miljoen ton voeding verspild, goed voor 2,5 procent van het bbp van het land. Tegelijk zijn vierentwintig miljoen Mexicanen niet zeker of ze elke dag voldoende zullen eten. De overheid heeft een strategie tegen voedselverlies...
aug 13, 2019 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail, Tech en ontwikkelingen
Sinds 22 januari 2018 gaat Too Good To Go effectief de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. De app heeft inmiddels een community van meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties door heel Nederland terechtkunnen...