aug 26, 2018 | Op de agenda
20-08-2018 | De Dag van de Supermarkt – die 9 oktober in innovatiecentrum voor de circulaire economie Three- Sixty in Veghel wordt gehouden – staat in het teken van voedselverspilling, derving en local marketing. Daarnaast bezoeken de deelnemers de Supermarkt van het...
aug 26, 2018 | Algemeen, Nieuws
20-08-2018 | We vergeten allemaal weleens een product te consumeren voordat de houdbaarheidsdatum ervan verstreken is. Toch kan dit type voedselverspilling op jaarbasis flink in de papieren lopen. Met de nieuwe voedselverspillingscalculator kunnen gezinnen vanaf nu...
aug 24, 2018 | Algemeen, Boeren en tuinders, Nieuws
18-08-2018 | Voedselverspilling is een groot thema. Boeren en tuinders komen in actie. Bijvoorbeeld de biologische geitenhouders die hun bokjes tot waarde brengen. In de flyer van de coöperatie van biologische geitenhouders Bio Goat Meat staat het allemaal puntig...
aug 22, 2018 | Algemeen, Horeca
11-07-2018 | Amsterdam – Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in...
aug 22, 2018 | Algemeen, Boeren en tuinders, Nieuws
17-08-2018 | In de Europese Unie wordt ongeveer 35,3 kilo groente- en fruitafval per persoon per jaar geproduceerd. Jaarlijks belandt zo 17 miljard kilo vers fruit en groenten in de vuilnisbak. Ongeveer 40% daarvan is vermijdbaar afval. Dat stellen wetenschappers van...