okt 3, 2019 | Algemeen, Boeren en tuinders, Horeca, Instellingen, Nieuws, Onderzoeken, Onderzoeksnieuws, Producenten, Supermarkten en retail, Tech en ontwikkelingen
Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel. Onderzoek van het kabinet maakt bekend dat we in 2019 zeven kilo voedsel per persoon minder de prullenbak in gooien dan in 2016. Nog steeds wordt er 34,3 kilo per persoon weggegooid dit jaar. Het Ministerie van...
okt 3, 2019 | Algemeen, Horeca, Nieuws
Here is one fact that is difficult to digest – roughly one-third of the food produced in the world for human consumption every year gets lost or wasted. That is approximately 1.3 billion tonnes of food waste per year. Every time food is wasted, everything that...
sep 30, 2019 | Algemeen, Boeren en tuinders, Horeca, Instellingen, Nieuws, Producenten, Supermarkten en retail, Tech en ontwikkelingen
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit focust in hun begroting op vermindering van voedselverspilling. Dit beleid is onderdeel van een overstap naar kringlooplandbouw. Hierbij wordt er minder gelet op het maken van lagere kosten, en meer op het...
sep 28, 2019 | Algemeen, Nieuws, Supermarkten en retail
Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, wil graag meer doen om voedselverspilling tegen te gaan. Er staat een reductie van 50 procent in 2030 op de agenda. Dit is een grote verandering ten opzichte van hun eerdere doelstelling van een verlaging van 20...
sep 25, 2019 | Op de agenda
In Nederland belandt veel eten in de vuilnisbak. Maar dat kan anders! Weten of jij een week kunt leven zonder te verspillen? Doe mee aan de Verspillingsvrije week van 30 september tot 6 oktober. Milieu Centraal heeft een aantal mooie tips om verspilling tegen te gaan....