sep 2, 2020 | Algemeen, Nieuws, Producenten, Supermarkten en retail, Video & Audio
1 september is de verspillingsvrije week begonnen. Jumbo Supermarkten introduceert deze week met het concept ‘Brood van Brood’. Van retourbrood wordt nieuw, vers dagbrood gebakken. Met deze pilot wil Jumbo verspilling in haar keten verder tegengaan. Ook biedt Jumbo...
sep 1, 2020 | Algemeen, Nieuws
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling verspreidt met een groot aantal organisaties in de eerste week van september meer dan 1 miljoen gratis tools. Met deze tools kunnen consumenten voedsel van de afvalbak redden. De actie is onderdeel van de Verspillingsvrije...
aug 31, 2020 | Algemeen, Nieuws
In de huidige crisistijd bleven veel horecaondernemingen, producenten of boeren met onverkochte afzet achter. Door de aardappelbergen, volle vriezers in restaurants en uitpuilende biertanks werd de impact van verspilling meer dan ooit inzichtelijk en tastbaar....
aug 31, 2020 | Algemeen, Supermarkten en retail
Sinds oktober 2019 werken Coop Supermarkten en Too Good To Go al samen om voedselverspilling tegen te gaan. Coop sloot zich als eerste supermarkt met landelijke dekking aan bij Too Good To Go. Bijna alle winkels van Coop Supermarkten zijn aangesloten bij het Too Good...
aug 28, 2020 | Algemeen, Nieuws, On the agenda, Op de agenda, Video & Audio, Video & Audio
Dit najaar brengt David Attenborough, bekend van Planet Earth en Our Planet, een nieuwe documentairefilm uit, David Attenborough: A Life On Our Planet. De film gaat dieper in op het verkennen van de planeet en het beschermen ervan voor toekomstige generaties. De...
aug 27, 2020 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
Op 22 september vindt van 9:30 – 12:00 het digitale eindcongres van het project Food from Food plaats. De afgelopen drie jaar heeft het project veel bedrijven ideeën gebracht om met nevenstromen te gaan werken om nieuwe producten te produceren. Hoewel het...
aug 26, 2020 | Algemeen, Nieuws, Op de agenda
Vind jij het ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan mee met de Verspillingsvrije Week 2020, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Ga van 1-7 september de uitdaging aan om één week lang minder te verspillen. Meedoen is leuk, makkelijk...
aug 19, 2020 | Algemeen, Horeca, Nieuws
Sinds april wordt er door het Belgische Rikolto en Samenlevingsopbouw gekeken naar manieren waarop voedselverspilling verminderd kan worden. Samen hebben zij het project Robin Food opgezet. Doordat horecagelegenheden moesten sluiten tijdens de coronacrisis waren er...
aug 12, 2020 | Algemeen, Nieuws
De consument is niet alleen zelf in staat om duurzamer en gezonder te eten, dat blijkt uit een nieuwe studie die het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) heeft uitgevoerd. Het adviesorgaan adviseert om onder andere influencers in te zetten om consumenten te verleiden...